Wandel met een gids

Themawandelingen door Maastricht

4 september 2022

Tijdens de lockdowns, toen de straten onnatuurlijk uitgestorven waren en onze mogelijkheden beperkt, hebben we de stad en het land op andere manieren leren bekijken. Waar er geen mensen meer zijn om onze blik op te werpen, zijn er wel de architectuur en de omgeving die ons opeens meer is gaan opvallen. Bureau Europa is gaan investeren in het uitzetten van architectuurwandelingen: elke maatschappelijke ontwikkeling laat zijn sporen na in het ontwerp van onze steden, gebouwen en landschappen. Al wandelend kom je tot dat inzicht met een fysieke activiteit.

Per tentoonstelling schrijft Bureau Europa een stadswandeling die je de stad op een andere manier leert bekijken: van de vele vingers die bouwmeester Jo Coenen in de architectonische pap heeft gehad tot de blijvende invloed van een aantal spraakmakende dames op de Maastrichtse maatschappij; van de schitterende geschiedenis die schuilgaat onder het doffe zink in de straten en op de daken, tot de eeuwenoude tradities van verstoppen, verschuilen en verschansen maar Maastricht zijn identiteit lang aan ontleende; van natuurwandelingen over de herstelde landschappen rond het Bunderbos tot de wispelturige relatie tussen de Maastrichtenaar en zijn rivier.

Meld je aan

Wil je meewandelen? Bestel je ticket online à €7,- p.p.  of schrijf een mail naar info@bureau-europa.nl. Mensen met een kleine portemonnee zijn welkom via hetzelfde mailadres naar de mogelijkheden te informeren.

Schrijf gerust een mail en vraag een wandeling aan (minimaal 5 personen).