Transition Town Maastricht

7 mei 2010

Presentatie van Bart Dekker over de start en ideeën van Transition Town Maastricht: de realisatie van Maastricht als eetbare stad. Tevens vertoning van de film 'The Power of Community'.

NAiM / Bureau Europa heeft duurzaamheid prominent op haar agenda staan. Onderdeel van deze agenda is het partnerschap dat NAiM/Bureau Europa is aangegaan met Recentre, Euregionaal samenwerkingsverband op het gebied van duurzaam design. 

Een van de partners die NAiM / Bureau Europa een warm hart toedraagt, is Transition Town Maastricht. Transition Towns is een bottom-up beweging die ruim 5 jaar geleden in reactie op klimaatverandering en peak-oil is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels vindt de beweging wereldwijd navolging en in Nederland zijn al zo’n 50 steden actief. Lokale gemeenschappen (grote en kleine steden, dorpen, wijken, eilanden) gaan zelf aan de slag om het wonen, werken en leven minder olieafhankelijk te maken: door generatie van eigen energie, voedselproductie, hergebruik van materialen, en nog veel meer.

Kijk voor meer informatie over Transition Town Maastricht en omstreken op http://maastricht.transitiontowns.nl/voorpagina/