THUIS / Christoph Seyferth

24 februari t/m 13 april 2008

'THUIS' is een installatie van Christoph Seyferth. Het werk van deze autodidact is divers; zo heeft hij in Maastricht zijn zelf ontworpen huis laten bouwen, sportbrillen voor Adidas ontworpen en verschillende interieurs en meubels gerealiseerd.

Deze installatie is een wereldse variant op een kloostercel en moet worden opgevat als een schets, als werk in wording, dat door Christoph Seyferth steeds verder wordt verfijnd. Een bed, een tafel, een bureaustoel, een houten bankje, een hoge en een lage kast, een kapstok ‘aan de meter’ en een lamp vormen samen met een flexibele wand zowel de privé-wereld, waarin men zich kan terugtrekken, als de plek van waaruit de wereld tegemoet kan worden getreden.

In THUIS is schoonheid het resultaat van functionaliteit, doelmatigheid en flexibiliteit. In tegenstelling tot de inrichting van een kloostercel kennen deze meubels een zekere mate van comfort. De luxe schuilt in de simpele, elegante belijning, het raffinement van de details en in de duurzaamheid van ieder product. Gedurende de presentatie is het tijdelijke THUIS van Seyferth continu veranderd van opstelling, omdat deze installatie zich juist nadrukkelijk tot de wereld verhoudt en zich letterlijk hiervoor opent.

Fotografie: Jos Nelissen

Tentoonstelling