The Postcard

Academia

1 juli t/m 13 september 2020

Bureau Europa zette in januari de deuren open voor verschillende samenwerkingen met de lokale onderwijsinstellingen. De studententrajecten die zo bij ons begonnen leveren nu hun resultaten op, met verschillende presentaties en programmaonderdelen die we deze zomer graag met u delen.

Ook is er ruimte gemaakt in het Bureau voor diverse afstudeerpresentaties. Onder de titel Academia zal er een divers, wisselend programma worden aangeboden, dat voorlopig al bestaat uit:

- 16.06.20. Academia #1. De presentatie Transition (Hussein Al Khayat)
- 27.06.20. Academia #2. De expo Speelvelden (Joost Corvers)
- 08.07.20. Academia #3. Het kinderprogramma Archibox (Erica Kim)
- 09.07.20. Academia #4. De expo sub.archives (MAFAD)
- 23.07.20. Academia #5. De expo POLIS (MAFAD)
- Ongoing. Academia #6. Het project The Postcard (Weronika Kocewiak)

Vanaf 1 juli 2020

We leven in digitale tijden, anders dan we ooit gekend hebben. In tijden van COVID-19 en grote onzekerheden voor iedereen, ook de culturele instellingen, delen we online veel met elkaar. Wat als we een verouderd medium als de postkaart inzetten om de dialoog te openen? Welke betere manier om een cultuurinstelling als de onze een hart onder de riem te steken dan met een handgeschreven bericht aan ons en ons gebouw?

Met haar project The Postcard. A Message to Intangible Building brengt kunstenares en educator Weronika Kocewiak (Academy of Pedagogy, Warschau) oud en nieuw bij elkaar. In een collage die het midden zoekt tussen het traditionele olieverfschilderij en de digitale print, en tussen de fysieke dialoog en new age media, nodigt de postkaart je uit een simpele vraag te beantwoorden: wat betekent het voor je om ergens naar binnen te wandelen? Hoe ervaar jij een ruimte?  

Op verschillende plekken in de stad kun je een kaartje oppikken. Schrijf je mijmeringen op het kaartje en stuur het ons op. Of breng het zelf even langs. Op vertoon van een ingevulde postkaart, kun je de tentoonstelling Jo Coenen, 40 jaar werken in Europa gratis bezoeken! Alle postkaarten worden verzameld en hieronder in een digitaal fotoalbum gepresenteerd.

Dit project is tot stand gekomen met dank aan: Saskia Valk en Theo Ploeg (iArts, Zuyd Hogeschool), Remco Beckers (Bureau Europa) en de verschillende kaartenlocaties.

Data vanaf 1 juli 2020

Locatie kaarten zijn te krijgen bij Bureau Europa; Visitor Centre Maastricht; Brandweerkantine; Coffeelovers de Annex en Lumière Cinéma.

Op vertoon van een ingevulde postkaart krijg je gratis toegang tot onze tentoonstelling.

01-07-2020 Bureau Europa

04-07-2020 Bureau Europa

06-07-2020 Bureau Europa

08-07-2020 Coffeelovers de Annex