Speelvelden

Academia

27 juni t/m 5 juli 2020

Bureau Europa zette in januari de deuren open voor verschillende samenwerkingen met de lokale onderwijsinstellingen. De studententrajecten die zo bij ons begonnen leveren nu hun resultaten op, met verschillende presentaties en programmaonderdelen die we deze zomer graag met u delen.

Ook is er ruimte gemaakt in het Bureau voor diverse afstudeerpresentaties. Onder de titel Academia zal er een divers, wisselend programma worden aangeboden, dat voorlopig al bestaat uit:

- 16.06.20. Academia #1. De presentatie Transition (Hussein Al Khayat)
- 27.06.20. Academia #2. De expo Speelvelden (Joost Corvers)
- 08.07.20. Academia #3. Het kinderprogramma Archibox (Erica Kim)
- 09.07.20. Academia #4. De expo sub.archives (MAFAD)
- 23.07.20. Academia #5. De expo POLIS (MAFAD)
- Ongoing. Academia #6. Het project The Postcard (Weronika Kocewiak)

Academia #2.

Speelvelden

een afstudeerexpo over Maastrichtse stadslandschappen

zaterdag 27 juni t/m zondag 5 juli

Deze eerste studentenexpo in de zomer van 2020 presenteert het afstudeerproject van Joost Corvers. Deze student van de master Interior Architecture aan Zuyd Hogeschool onderzoekt twee zeer verschillende, Maastrichtse locaties: Het Il Fiore veld, gelegen tussen de wijken Céramique en Heugemerveld en het natuurgebied Borgharen, onderdeel van de Maasvallei vlak buiten de stad.

Waar het eerste, introverte terrein al jaren braak ligt terwijl het geografisch en sociologisch gezien schreeuwt om aandacht, biedt Borgharen juist een bijzonder rivierenlandschap met een dynamisch en extravert karakter dat constant verandert door het stijgen en dalen van de Maas. Op de beide locaties ontwierp Corvers bouwwerken die de speelvelden op verschillende manieren versterken. Het doel van deze ingreep is om het evenwicht van de locaties te herstellen en de mens als speler in deze interventies te incorporeren. 

Data 27 juni t/m 5 juli 2020, onder de vaste openingstijden

Locatie Bureau Europa, Witte Kamer

Toegang gratis; reserveren via info@bureau-europa.nl

Nota bene op zaterdag 4 juli is deze presentatie alleen op uitnodiging te zien

Tentoonstelling Speelvelden