The Great Indoors Award 2009

27 t/m 29 november 2009

In november 2009 vond in Maastricht de tweede editie plaats van The Great Indoors, een tweejaarlijkse internationaal designevenement op het gebied van interieurontwerp. Naast een workshop- en lezingenprogramma kende een internationale vakjury vijf prijzen toe aan uitmuntende ontwerpen in vijf categoriën.

De noemer van deze editie van The Great Indoors was ‘Changing Ideals’, een titel die verwees naar de gelijknamige tentoonstelling bij NAiM/ Bureau Europa en die met behulp van een achttal architectonische modellen de invloed van sociaal-maatschappelijke factoren op het interieur verbeeldde.

De internationale vakjury bestond uit Jo Coenen, architect (NL), Dirk van den Heuvel, theoreticus (NL), Anne Højgaard Jørgensen, hoofd design Kvadrat (DK), Anniina Koivu, designredacteur Abitare magazine (IT), Joep van Lieshout, kunstenaar (NL) en Giulio Ridolfo, kleur- en textielexpert (IT). 

The Great Indoors is een initiatief van FRAME magazine, NAiM/ Bureau Europa en Marres, Centrum voor Contemporaine Cultuur.

The Great Indoors wordt mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Gemeente Maastricht.

Het programma van The Great Indoors 2009 bestond uit:

The Great Indoors Lectures

'Changing Ideals'

Sprekers: Jurgen Bey, Alexander van Slobbe en Guus Beumer

Introductie over het thema van The Great Indoors 2009: 'Changing Ideals'. Tevens start van The Great Indoors Workshops.

'Blurred Visions: Architectures of Surveillance from Mies to SANAA'

Spreker: Beatriz Colomina, architectuurhistorica en Professor aan de Princeton University School of Architecture in de Verenigde Staten en schrijfster van o.a. het boek ‘Domesticity at War’.

The Great Indoors Masterclasses

Genomineerden OMA, Guise, March Studio en NOSIGNER gaven masterclasses over interieurontwerp en architectuur. 

Fotografie: Wendela Hubrecht en Eric Laan