The Great Indoors Designroute 2009

28 november 2009

In november 2009 stond Maastricht in het teken van The Great Indoors, tweejaarlijkse internationale designwedstrijd. Prijzen werden uitgereikt en een speciale designroute presenteerde de resultaten van The Great Indoors Workshops.

Een veranderende samenleving vraagt om een andere visie van ontwerpers. The Great Indoors heeft studenten van diverse academies uit Maastricht, Eindhoven, Aken en Genk uitgedaagd een interieur te ontwerpen vanuit het vraagstuk ‘Changing Ideals’. Van de studenten werd gevraagd dat ze in drie weken, onder begeleiding van bekende architecten en vormgevers, een ruimte inrichten voor opdrachtgevers Kiki Niesten (Kiki Niesten en Winkeldochters), Camille Oostwegel (ChateauxHotels & Restaurants), Hans van Wolde (Beluga), Paul Rinkens (Conceptisch en Qbic) en het Leger des Heils.

De vijf groepen studenten werden begeleid door een staf aan docenten, aangevuld met gerenommeerde ontwerpers uit verschillende disciplines, onder wie Jurgen Bey, Alexander van Slobbe, Daniël van der Velden, Vinka Kruk, Wieki Somers, Chris Kabel, Christiane Müller, Bas van Tol, Bart Guldemond, Anouk Vogel, Fred Greve en Gillian Schröfer.

De uitkomsten van het workshop-programma werden getoond in een voor iedereen toegankelijke designroute door de binnenstad van Maastricht.

De workshopserie werd afgesloten met de uitreiking van The Great Expectations Award, een nieuw initiatief voor het meest veelbelovende studentenproject. De jury voor deze prijs bestond uit de genomineerden voor The Great Indoors Award. Zij reikten de award uit aan de groep studenten die een interieur voor een 'Slaaphuis' voor het Leger des Heils ontwierpen.

The Great Indoors is een initiatief van Frame magazine, Marres centrum voor contemporaine cultuur en NAiM/Bureau Europa en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Maastricht en de Provincie Limburg.

Fotografie: Wendela Hubrecht en Eric Laan