Changing Ideals 2 The Sequel

19 december 2009 t/m 19 februari 2010

NAiM / Bureau Europa presenteerde onder de titel ‘Changing Ideals 2: The Sequel’ actuele maatschappelijke ontwikkelingen binnen de architectuur en vormgeving.

De eerste versie van ‘Changing Ideals, Re-thinking the House’, met als curator Dirk van den Heuvel en in een samenwerking met TU Delft, bracht in beeld hoe zelfs de persoonlijke omgeving van het interieur onderhevig is aan een veranderende samenleving.

‘Changing Ideals 2: The Sequel’ had een soortgelijke ambitie en trachtte opnieuw de maatschappelijke en sociale rol van architectuur en vormgeving zichtbaar te maken aan de hand van enkele concrete projecten.

‘Changing Ideals 2: The Sequel’ was niet alleen een tentoonstelling, maar vormde tegelijkertijd een twee maanden durend onderzoek waarbij verschillende facetten van de architectuur en vormgeving werden belicht. De bezoeker kreeg zo inzicht in de toekomstige agenda van NAiM / Bureau Europa, dat 1 april 2010 een zelfstandige organisatie is geworden. 

De presentatie in de bovenzaal was niet het enige onderdeel van dit onderzoek. Het programma werd aangevuld met films, lezingen, discussiebijeenkomsten en andere activiteiten. Sommige van deze projecten verwezen naar eerdere tentoonstellingen, maar boden een actuele stand van zaken, terwijl andere projecten vooruitblikten op datgene wat in de komende jaren te zien was bij NAiM / Bureau Europa. 

Changing Ideals 2, The Sequel bestond uit:

Tentoonstellingsontwerp: EventArchitectuur

Grafisch ontwerp: Experimental Jetset

Fotografie: Jorge Arango, Experimental Jetset, NAiM/Bureau Europa

Tentoonstelling

Posters