New Fashion Narratives

17 oktober t/m 3 november 2019

Save the date! Donderdag 17 oktober opent bij Bureau Europa De korte tentoonstelling New Fashion Narratives van FASHIONCLASH. De tentoonstelling, die te zien is tot en met 3 november, vormt een prelude op het FASHIONCLASH Festival dat van 1 t/m 3 november zal plaatsvinden.

De modeontwerpers die in deze tentoonstelling centraal staan, vatten mode op als missie. Ze behoren tot een generatie ontwerpers die de grenzen van hun discipline onderzoeken en het systeem en de mode-industrie bevragen. Met hun werken begeven ze zich tussen de transdisciplinaire domeinen van mode, social design en beeldende kunst en introduceren ze alledaagse, eigentijdse thema's en nieuwe narratieven voor mode.

Tentoongestelde ontwerpen zijn: 
As of Nū (Karmen Samson) | Das Leben am Haverkamp (Gino Anthonisse, Dewi Bekker, Christa van der Meer & Anouk van Klaveren) | Obroni Wa Wu (Linda Valkeman & Carmen Hogg) | NOIJ (Dafne en Nikki Noij) | Multiform (Gabriel Fontana) | Programmed Society (Esra Coppur) | SLOW DOWN FAST! (Janna Wieringa) | BABA & NOBU (Lisa Konno) | The Fabricant.

Curator: FASHIONCLASH

Fashion Talk: New Business Models
De tentoonstelling wordt geopend met de Fashion Talk. De sprekers zijn modeontwerpers die hun artistieke vaardigheden weten te combineren met ondernemerschap en zo introduceren zij nieuwe, duurzame businessmodellen voor mode.

De deelnemende sprekers zijn Cédric Vanhoeck (Resortecs), Amber Jae Slooten (The Fabricant), Lidewij van Twillert en Flora Miranda. Na korte presentaties zullen de ontwerpers met elkaar in discussie treden. Saskia van Stein, directeur van Bureau Europa zal de Fashion Talk modereren. 

Beeld: Lonneke van der Palen
Model: Lisette Ros

Datum: donderdag 17 oktober, Fashion Talk van 14.30 – 16.30. Inloop vanaf 14.00 u.
Datum opening donderdag 17 oktober, 17.00 – 18.00.
Tentoonstelling: 17 oktober t/m zondag 3 november
Locatie: Bureau Europa, platform voor architectuur en design
Taal: Nederlands

New Fashion Narratives, de opening

New Fashion Narratives, de tentoonstelling