Once Upon A Town

19 t/m 20 oktober 2019

​Een stadsfestival met verhalen over (on)bekende creatievelingen en lokale legendes van de gewone mens. Once Upon A Town is als festival een ode aan Maastricht, haar inwoners en de eeuwenoude traditie om verhalen (door) te vertellen. Het verhalenvertelfestival Once Upon A Town brengt Bureau Europa en de inwoners van Maastricht samen in storytelling en een reflectie op de beleving van de stedelijke omgeving. De culturele praktijk en het woord, de amateur en de professional, de kunstenaar en het publiek, het object en het verhaal, de stadsbeleving en de beeldende kunst worden zo bij elkaar gebracht

Samenstelling van de stad
Het thema van dit jaar is Migratie. De beweging van de ene plek naar de andere. Tijdelijk en permanent. Van Daalhof naar Wittevrouwenveld en van Syrië naar Sint Pieter. Door uiteenlopende vormen en oorzaken, als politiek, oorlog en klimaatverandering, maar ook de geschiedenis, de impact op het beleven van de stad en de verhalen van migranten die voor Maastricht hebben gekozen, wordt dit brede thema gedurende dit festival belicht.

Once Upon A Town beweegt de bezoeker aan de hand van drie routes door de stad en haar wijken. Je krijgt een uniek kijkje in de wereld van kunst, architectuur en design en je maakt kennis met de verhalen en de mensen die ze (door)vertellen. De routes zijn gevuld met workshops, lezingen, lokale documentaires, presentaties, screenings, (geur-en-luister) rondleidingen, optredens, open ateliers en buurthuizen, en etentjes op (on)bekende locaties. Uiteraard ben je vrij ook je eigen route samen te stellen. Wil je niks missen? Volg ze dan gewoon allemaal!

Meer info?
Ga naar www.onceuponatown.nl voor meer info.

Samenwerkingen
In het centrum en een tiental buitenwijken wordt een scala aan activiteiten georganiseerd in samenwerkingen met Vluchtelingenwerk Maastricht, de Toneelacademie, Maastricht Academy of Media Design and Technology, Maastricht Academy of Fine Arts and Design, het Regionaal Historisch Centrum Limburg en Tout Maastricht. Ook onze partners De Tribune, Jan Van Eyck Academie en CNME geven dat weekend aandacht aan deze thematiek.

Beeld: Ivo Straetmans en Dennis van Eikenhorst

Datum: zaterdag 19 en zondag 20 oktober
Locatie: geheel Maastricht
Taal: Nederlands en Engels
Deelname: gratis

Once upon a Town (impressie zaterdag)

Once upon a Town (impressie zondag)