Museumnacht Maastricht

Dream The Night Away

8 april 2022

Bereid je tijdens Museumnacht Maastricht voor op de expositie Prepper Paradise, zie hoe het einde der tijden wordt verbeeld en ontdek de vormgeving van het preppen: van de Ark van Noach tot het bunkershoppen van de Kardashians; van de pakken en kleding om de klimaatcrisis te overleven tot de hoarding in videogames.

Uit alle hoeken van het gebouw komen de verhalen tot je in Bureau Europa. Welke eigenaardige vertelsels en speciale activiteiten je wereldbeeld verrijken op vrijdag 8 april 2022 ontdek je onderstaand!  

expo // PREPPER PARADISE
De klimaatcrisis, pandemieën en oorlogen zorgen voor extreme survivalscenario’s, sci-fi vormgeving en creatieve oplossingen, van luxe reizen naar maankolonies tot het invriezen van je eigen lijf of het kopen van een bunker. En anders zijn er de instructievideo's en jodiumpillen nog wel. Prepper Paradise gaat over de kunst van het overleven en de architectuur van de angstcultuur.Maar is de prepper als toekomstdenker niet ergens ook een utopist?

Floor van Spaendonck en Remco Beckers geven regelmatige flitsrondleidingen.

intiem // HET SCHUILATELIER
Kunstenares Salomé Mooij nodigt je uit voor een intiem gesprek. Waar voel jij je veilig, wat is jouw lievelingsschuilplek waar je je even van het drukke leven kunt terugtrekken? Maak tijdens je gesprek een miniatuur met alledaagse voorwerpen en geef vorm aan je schuilplek. 

Boek één van de timeslots: mail naar info@bureau-europa.nl.

Maakt deel uit van 3x3x3 i.s.m. SoAP Maastricht.

presentatie // E-ART: UTOPIA
Wat is er vandaag mis met de wereld? Welke utopieën zien de kleinsten onder ons en hoe lossen de leerlingen van groep 7 en 8 dat op?

Kinderen leren over technologie op school. Onder begeleiding van ontwerpstudenten van Communication & Multimedia Design (Zuyd Hogeschool) tonen de leerlingen van ZIEZO! hun Virtual Reality. Zelf maken de leerlingen hun eigen perfecte wereld. Bij Bureau Europa zet je die VR-bril op en kijk je rond in de fantasie van kinderen.

E-Art is een Mediakunst project voor het primair onderwijs onder leiding van Kaleidoscoop.

eten // RECIPES FOR SURVIVAL
Als we koelkasten toch niet hadden… nou ja, wat dan? Moderne technieken maken het mogelijk om voedsel langer houdbaar te maken en verder te vervoeren. Wereldgerechten zijn daardoor alledaagse kost.

Wat als die technologie nu opeens wegvalt? Geen nood! Met oude trucs en lokale tradities en producten is er nog heel wat te doen en kun je makkelijk zelf de lekkerste dingen maken.

creatief // DE NIEUWE ARK
De bekendste Doomsday Prepper is de Bijbelse aardsvader Noach, die van de Ark. Hij verzamelde van elk dier twee stuks en dat was maar goed ook. Het verhaal is bekend. De Ark inspireert nog steeds veel mensen en allerhande vormen worden er verzonnen om ons voor toekomstige klimaatrampen te behoeden.

Vrijdag 8 april 2022 is het zover: Museumnacht Maastricht! Van spraakmakende exposities tot adembenemende performances; meer dan 16 art venues laten jong en oud ervaren hoe ze een onvergetelijk avondje uit tot kunst hebben verheven. Ga met één ticket mee op reis in deze once-in-a-night-time droomwereld vol onverwachte ontmoetingen, hypnotiserende bewegingen, uitdagende smaken, kleurrijke klanken, grenzeloze vormen.. en pure gezelligheid!

19:00 - 01:00 / Afterparty 00:00 - 05:00
Ticket:
€ 17,50/12,50 (student). Jonger dan 16 = gratis!