Ways To Prepare Pets For War

OTOMAX presenteert vinyl album

27 maart t/m 8 mei 2022

Ze spelen tijdens de opening van Prepper Paradise op 26 maart en ze zijn te zien in etalages van Bureau Europa: OTOMAX presenteert zijn nieuwste vinyl album Ways To Prepare Pets For War. Twee jaar geleden gereleased, heeft het feestje door COVID wat op zich laten wachten. Nu staat het dan toch te gebeuren.

De Zuid-Limburgse band OTOMAX debuteert zijn nieuwe vinyl album Ways To Prepare Pets For War. De trackselectie is opgebouwd uit talloze opnames van gigs en repetities. 5 minuten vormt de structuur: elk nummer is geheel geïmproviseerd, terplekke gespeeld en geprogrammeerd, maar mag de 5-minutenregel niet overtreden. Nou ja, regel... richtlijn: als de groove te lekker is, gaan ze gewoon door.

Het improviseren ontstaat uit de gedeelde taal van de bandleden die al jaren samen experimenteren en spelen. Hun achtergronden hebben ze in kunst, klankkunst, DJ-ing en modeontwerp. Waar de verschillende disciplines samenkomen in diversiteit en het creatieve gesprek ontstaat, worden skills en instrumenten ontwikkeld, heruitgevonden, gereorganiseerd, gedeconstrueerd.

"Long story short, there's a series of wonders always diverse and never the same". --- OTOMAX

OTOMAX
Nika Schmitt zang, fx-electronics, tapes, samples
Mike Moonen turntablism
Fran Hoebergen gehackte GameBoys, fm-synthesizer, tapes, bend toys
Joep Hinssen drum computers, analoge synthesizers, samples
Paul Devens circuit bend drum computers, bend toys en gemoduleerde vintage keyboards

Het vinyl album (12", 0:36:13, 33 rpm, incl. boekje op hoesformaat van 28 pagina's, binnenhoes en plastic buitenhoes) is te koop voor €20,- ex. bezorgingskosten.

Lancering tijdens opening Prepper Paradise (foto's: Moniek Wegdam)