Lijnen in het Landschap

Kunstenaar Stefan Cools doet een greep uit de natuur.

30 oktober t/m 12 december 2021

Al meer dan tien jaar loopt Stefan Cools bijna dagelijks door het Bunderbos: een bronnenbos met een rijke en zeldzame flora. In zijn werk staat de vlinder centraal. Buiten dat de vlinder een fascinerende metamorfose ondergaat, is hij vooral een indicator voor de kwaliteit van de natuur, door de eisen die het diertje stelt aan zijn omgeving.

Lijnen in het Landschap is een presentatie in de hoekkamer en etalages met vondsten, observaties en aantekeningen ontstaan tijdens Cools' dagelijkse wandelingen. De verzamelde objecten neemt hij mee naar zijn studio waar hij ze ordent, transformeert en aan eerder gevonden materialen verbindt. Hierdoor wordt deze expo zijn eigen biotoop.

In de wandeling Van vuilstort naar bloemrijk grasland die Cools voor Bureau Europa heeft gemaakt kan je zelf een deel van zijn dagelijkse wandeling lopen.

Data za. 30 okt. t/m zo. 12 dec. 2021, reguliere openingstijden
Locatie Bureau Europa, platform voor architectuur en design
Toegang €5,- volwassenen; €3,- studenten; museumkaart gratis 

________________________________________________________________________________________________________________________________

Aanplantdag op Op ’t Rentelen Na een succesvolle crowdfunding wordt op zaterdag 30 oktober een gevarieerde programmadag georganiseerd van 10.00 tot 16.00 uur op het perceel dat Stefan en Sandra pachten van de Provincie Limburg. Gemaaid, gehooid en gezaaid is er al. Nu is het tijd voor de aanplanting van bomen en struiken met workshops over hoe je fruitbomen het beste snoeit en met een zeis kunt maaien. Ook voor kinderen zal er genoeg te doen zijn!

Tegelijkertijd zal bij Bureau Europa de presentatie Lijnen in het Landschap openen, die tot en met 12 december te zien zal zijn. 

Programma
10.00 uur: aanplanten hoogstamfruitbomen
12.30 uur: uitleg over vormsnoei jonge fruitbomen
13.00 uur: aanplanten bosrand en graft
15.00 uur: zeisclinic 

Let op: het terrein is enkel te voet of met de fiets te bereiken. In Bunde kunt u uw auto parkeren.