Een Euregionaal Drieluik

Jonge architecten vers van de Academie presenteren eindwerk

8 t/m 24 oktober 2021

Drie studenten met drie verschillende nationaliteiten verbonden met elkaar door dezelfde opleiding. Deze presentatie is het slotstuk van vier jaar studeren aan de Architectuur Academie van Maastricht. In een tijdelijke reprise van de succesvolle Academia-tentoonstellingen van 2020 biedt Bureau Europa opnieuw het podium aan een internationaal drietal afstudeerders die hun bijzondere eindwerken komen presenteren en hun diploma in ontvangst nemen.

Euregionale innovatie 
De Euregio is doorheen de geschiedenis altijd een samenhangend gebied geweest. De verschillende steden en natuurgebieden zijn verbonden met elkaar op fysiek, maatschappelijk, sociaal en geschiedkundig vlak. Dit is ook voelbaar in deze expositie. Er zijn meerdere parallellen maar ook verschillen te bespeuren: ieder project heeft zijn eigen kenmerkende karakter. 

De Euregionale jonge architecten bouwen voort op erfgoed en ontwikkelen zo een soms wat experimentele, innovatieve blik op de toekomst. Met:

  • Down the middle: een Grand Hotel op de mijnterril van Genk, Bregt Bogaerts
  • Fŏve: herontwikkeling van het Thermenterrein in Heerlen, Twan Hermans
  • Transition Gate: de transitie naar een nieuwe ring van Aken, Max Stetzkowsky

Op vrijdag 8 oktober ontvangen de architecten hun diploma, de presentatie wordt dan geopend. Tot en met 24 oktober is deze te zien in onze bibliotheek.

Opening vr. 8 okt., inloop vanaf 18.00 uur.
Data za. 9 okt. t/m zo. 24 okt. 2021, reguliere openingstijden
Locatie Bureau Europa, platform voor architectuur en design 
Toegang €5,- volwassenen; €3,- studenten; museumkaart gratis