Het Schuilatelier

Sluimerende sentimenten met Salomé Mooij

8 april 2022

Wat is jouw voorkeursschuilplek? Waar voel je je veilig, waar kun je echt jezelf zijn? Waar gaat het geraas van het drukke leven geheel aan je voorbij en kom je in contact met de andere bestaanslagen van het leven? Maak je eigen vluchtplan met kunstenares Salomé Mooij tijdens de Museumnacht Maastricht op vrijdag 8 april 2022.

Kunstenares Salomé Mooij nodigt je uit voor een bijzonder een-op-een gesprek als deel van een 30-minuten durende performance. Waar voel jij je veilig, wat is jouw lievelingsschuilplek waar je je even van het drukke leven kunt terugtrekken, waar je jezelf kunt zijn, waar het geraas om je heen verstomt en je in contact kunt komen met een andere bestaanslaag? Maak tijdens je gesprek een miniatuur met alledaagse voorwerpen en geef vorm aan je schuilplek. 

Part of 3x3x3 in collaboration with SoAP Maastricht.

Boek een timeslot: mail je naam en telefoonnummer naar info@bureau-europa.nl en ontvang een 30-minuten timeslot. 

De kunstenares
Salomé Mooij, performer en theatermaker (Den Haag, 1990) studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit Gent en Theater aan het RITCS in Brussel. Ze focust op het ontwikkelend van haar artistieke praktijk, ondersteund door SoAP Maastricht, C-Takt, De Brakke Grond, wpZimmer, De Nwe Vorst en METROPOLIS/KIT.

Salomé maakt insitu werk in de vorm van fysieke denkoefeningen die zich kenmerken door een verlangen naar aftasten, uitvouwen en het verbinden van het micro- en macroniveau in ons bestaan. Binnen deze theatrale kaders onderzoekt ze de verbindingen die er mogelijk zijn tussen verschillende realiteiten in de stad, met een speciale aandacht voor dat wat aan het oog onttrokken wordt. Het deelnemend publiek onderzoekt zijn eigen verhouding tot die realiteiten.

Salomé Mooij is een van de kunstenaars van SoAP Maastricht.