Evaluating Alternatives: Markt & Moraal

9 november 2015

In de serie 'Evaluating Alternatives', over de nieuwe rollen en verdienmodellen van de ontwerper maakt Bureau Europa een uitstap en wordt de basis ideologie van de markt - het neoliberalisme – onderzocht.

Toneelschrijver en filosoof Martijn de Rijk begeeft zich met zijn onderzoek in het spanningsveld tussen kapitalisme en ethiek. Hij sprak met economen, een bankier, een DNB-toezichthouder en een geestelijke over de morele grenzen van de marktlogica.

Het resultaat van deze verkenning presenteert hij in de vorm van een theatrale lezing waarbij oa. Adam Smtih en Arnold Heertje worden vertolkt door de acteurs Mirjam Stolwijk en Simon Heijmans.
 

Dr. René Gabriels en Prof.dr. Tsjalling Swierstra, beiden als filosoof verbonden aan de Universiteit Maastricht schuiven aan om kritisch op het resultaat te reageren.

Deze avond is tevens te beschouwen als een onderzoek naar verschillende vormen van kennisoverdracht. De roep om (culturele) evenementen en performativiteit was voor Bureau Europa aanleiding om een samenwerking aan te gaan met de gerenommeerde Toneelacademie in Maastricht.

De stad als podium, het podium als de wereld.
 

Datum: maandag 9 november, 19.30-21.30
Locatie: auditorium Toneelacademie Maastricht, Lenculenstraat 31-33
Entree: Gratis, wel graag aanmelden via info@bureau-europa.nl o.v.v. toneelvoorstelling Markt en Moraal
Taal: Nederlands

Markt en Moraa