De Toonzaal

Maastrichtse keramiek- en glasverkoop

2 t/m 4 december 2022

Bureau Europa presenteert de Toonzaal. Gehuisvest in de vroegere Directeursvilla van de Sphinxfabrieken worden onderdelen uit de rijke geschiedenis van de Maastrichtse keramiek op dynamische wijze tot leven gebracht. De Toonzaal van de Sphinxfabrieken komt drie dagen tot leven met een keramiek- en glaswerkverkoop.

Om de Maastrichtse keramiekcultuur te vieren wordt de oude toonzaal eenmalig in zijn oude luister hersteld en brengen we de situatie aan het begin van de 20e eeuw tot leven met een driedaagse interpretatie van de oude Sphinxshowroom. Net als toen is er ook nu keramiek en glaswerk te koop uit heel Maastricht.

Het gebouw van Bureau Europa opende in 1911 en was dé showroom van de Sphinx, Maastrichts bekendste industrie, aan de Boschstraat. De oude toonzaal stond vol met glas, kristal en porselein, overzien door het standbeeld van de oprichter van de fabrieken: Petrus Regout. Vandaag is het de grote expositiezaal van Bureau Europa, waar tentoonstellingen over architectuur en design worden gepresenteerd. 

Data Vrij. 2 t/m Zo. 4 december
Openingstijden 12.00 tot 17.00 uur
Toegang €3,- per persoon
NB Bezoek aan de De Toonzaal enkel op reservering mogelijk; vooraf bestellen wordt sterk geadviseerd!

Impressies van De Toonzaal in 2021 (foto's Moniek Wegdam)