De Toonzaal

Maastrichtse keramiek- en glasverkoop

17 t/m 19 december 2021

Bureau Europa presenteert een winters tweeluik. Gehuisvest in de vroegere Directeursvilla van de Sphinxfabrieken worden onderdelen uit de rijke geschiedenis van de Maastrichtse keramiek op dynamische wijze tot leven gebracht. De Toonzaal van de Sphinxfabrieken komt drie dagen tot leven met een keramiek- en glaswerkverkoop, gevolgd door de expositie van het fameuze prentenalbum van Petrus Regout dat voor het eerst volledig wordt tentoongesteld.

Geïnteresseerd in het andere deel van dit Winterse Tweeluik? Klik hier voor meer informatie over de prenten van Petrus Regout in Het Album.

Om de Maastrichtse keramiekcultuur te vieren wordt de oude toonzaal eenmalig in zijn oude luister hersteld en brengen we de situatie aan het begin van de 20e eeuw tot leven met een driedaagse interpretatie van de oude Sphinxshowroom. Net als toen is er ook nu keramiek en glaswerk te koop uit heel Maastricht.

Het gebouw van Bureau Europa opende in 1911 en was dé showroom van de Sphinx, Maastrichts bekendste industrie, aan de Boschstraat. De oude toonzaal stond vol met glas, kristal en porselein, overzien door het standbeeld van de oprichter van de fabrieken: Petrus Regout. Vandaag is het de grote expositiezaal van Bureau Europa, waar tentoonstellingen over architectuur en design worden gepresenteerd. 

Benefietdiners geannuleerd
De benefietdiners die eerder waren aangekondigd zijn wegens de meest actuele coronamaatregelen komen te vervallen. 

 

Data 17, 18 en 19 december 2021
Openingstijden 12.00 tot 17.00 uur, €3,- per persoon
NB Bezoek aan de De Toonzaal enkel op reservering mogelijk; bestel uw kaartje via de ticket-button bovenaan de pagina.

Impressies van De Toonzaal (foto's Moniek Wegdam)