New Fashion Narratives

Designers die mode als hun missie zien

17 t/m 19 november 2023

New Fashion Narratives vertegenwoordigt de huidige generatie ontwerpers die mode als hun missie zien. Ze verkennen de grenzen van hun vakgebied, bevragen sociale systemen en specifiek de mode-industrie. Met hun werken bewegen ze zich tussen de interdisciplinaire domeinen van mode, social design, beeldende kunst en onderzoeken ze de relatie met de gebruiker/consument.

FASHIONCLASH nodigde vijf modebeoefenaars (Enzo Aitkaci, Chinouk Filique, Jonathan Ho, Lotte de Jager en Boris Kollar) uit om samen een multimediaal presentatieconcept te ontwikkelen voor het tentoonstellingsprogrammaonderdeel van FASHIONCLASH Festival 2023.

Ze ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een fysieke Residency Week in april 2023 in Maastricht, waar ze werkten aan de ontwikkeling van het concept dat leidde tot een selectie van 22 deelnemers voor de tentoonstelling.

“Ons doel is om de ontwerpkwaliteiten die terug te vinden zijn in de ontwikkelingsprocessen te benadrukken en uit te lichten. We nodigden daarom een ​​breed scala aan ontwerpers en kunstenaars uit om hun archief in te leveren om te worden gekaapt, en om het mode-, artistieke en persoonlijke archief te heroverwegen als een op zichzelf staand product. Kan het archief een visuele bron worden die gedeeld en getoond kan worden? Hoe kan transdocumentatie een hulpmiddel worden voor makers en curatoren? Op die manier wordt het archief een hulpmiddel dat kan worden hergebruikt als ontwerpmateriaal.”

Voor tickets en meer informatie over de deelnemers, ga naar de website van Fashionclash.

Opening vrijdag 17 november; enkel op uitnodiging
Data zaterdag 18 november t/m zondag 19 november, 12.00 - 17.00 uur
Locatie Bureau Europa, platform voor architectuur en design
Toegang €5,00 per persoon; tickets alleen via Fashionclash te bestellen