Crowd-funding actie "Adopt a Bee, Honey!"

1 oktober 2013 t/m 1 april 2014

In oktober zijn Bureau Europa en Bee Collective de crowdfundingactie ‘Adopt a bee, honey!’ gestart. De opbrengsten van deze actie zijn bestemd voor plaatsing van de Sky Hive Solar, twee bijenkasten op hoogte, in het Frontenpark. Met de Sky Hive Solar kan de bij naar Maastricht worden teruggebracht.

Breng de bij terug naar Maastricht

Bee Collective en Bureau Europa zijn begin oktober de crowdfundingactie Adopt a bee, Honey! gestart om plaatsing van een Sky Hive Solar in het Frontenpark mogelijk te maken. De Sky Hive bestaat uit twee bijenkasten op hoogte, ontwikkeld om bijen te houden in de stedelijke omgeving, beschermd tegen mogelijk vandalisme.

Een eerder prototype van de Sky Hive stond in het Sphinxpark. De Sky Hive Solar functioneert op zonne-energie die het mogelijk maakt de bijenkorven automatisch naar boven en beneden te takelen. Voor 1 euro kunnen belangstellenden een bij adopteren. Het is ook mogelijk de actie met grotere bedragen te steunen of producten te kopen waarvan de opbrengst volledig naar de Sky Hive Solar gaat.

Met 1 euro steun je 1 bij, met € 1500,- een heel volk. Meer informatie is te vinden op www.adoptabeehoney.com. De actie loopt tot en met april 2014.

Bijen zijn wereldwijd met uitsterven bedreigd en we kunnen niet genoeg beseffen hoe belangrijk ze voor onze natuur zijn. Ze zorgen voor de bevruchting van bloemen en planten, produceren ieder jaar 40 kilo honing per volk en bestuiven een derde van alle groente en fruit. Zonder bij geen peer, aalbes, aardbei, appel, blauwe bes, courgette, framboos, kers, koolzaad, pruimen, bonen… 

Adopt a bee, honey! geeft de natuur een steuntje in de rug en brengt de bij terug naar Maastricht.

De Sky Hive