Bouwstenen

Hoekpresentatie door Ilona van den Brekel

26 januari t/m 27 februari 2022

In de hoekruimte en de etalages van Bureau Europa is een nieuwe presentatie te zien waar ook van straat van kan worden genoten. De presentatie brengt bovenal keramiek en de observaties van mensen samen van beeldend kunstenaar Ilona van den Brekel.

Haar werk ontstaat vanuit de basiservaringen van het alledaagse bestaan, een beeld vormt zich in haar hoofd en laat haar vervolgens niet meer los. Het gaat over kijken, bekeken worden, bewustzijn en -wording, veranderende posities in verschillende situaties. Het feit dat mensen op verschillende manieren naar dezelfde dingen kijken en dat eenieder zijn eigen beeld eraan overhoudt, blijft voor haar een intrigerend aspect. Ilona van den Brekel werkt met diverse media, waaronder video, fotografie en keramiek.

Momenteel werkt zij aan een keramische installatie "Bouwstenen". Elk mens is uniek, maar wel opgebouwd uit dezelfde bouwstenen als andere mensen. Deze objecten zijn ook uniek, maar opgebouwd uit dezelfde elementen als de andere objecten uit deze serie. De verschillen zitten in de gebruikte klei, verschillend gebruik van glazuren en verschillende opbouw van de elementen.
Ilona van den Brekel werkt ook voor een aantal culturele instellingen als productie- en zakelijk leider (o.a. voor TAAT, Bureau Europa en de Nederlandse Dansdagen) en is zij verbonden aan de Maastricht Institute of Interdisciplinary Arts.

Impressies (foto's: Moniek Wegdam)