Transition

Academia

16 juni t/m 3 juli 2020

Bureau Europa zette in januari de deuren open voor verschillende samenwerkingen met de lokale onderwijsinstellingen. De studententrajecten die zo bij ons begonnen leveren nu hun resultaten op, met verschillende presentaties en programmaonderdelen die we deze zomer graag met u delen.

Ook is er ruimte gemaakt in het Bureau voor diverse afstudeerpresentaties. Onder de titel Academia zal er een divers, wisselend programma worden aangeboden, dat voorlopig al bestaat uit:

- 16.06.20. Academia #1. De presentatie Transition (Hussein Al Khayat)
- 27.06.20. Academia #2. De expo Speelvelden (Joost Corvers)
- 08.07.20. Academia #3. Het kinderprogramma Archibox (Erica Kim)
- 09.07.20. Academia #4. De expo sub.archives (MAFAD)
- 23.07.20. Academia #5. De expo POLIS (MAFAD)
- Ongoing. Academia #6. Het project The Postcard (Weronika Kocewiak)

Academia #1.

Transition – een avondfilm over de identiteit van Maastricht

 

Achter elke architectuur en elk ontwerp schuilt een verhaal. Elke baksteen en vorm heeft een gevoel. Deze emoties zijn altijd in transitie. Wij zijn het verleden, het heden en de toekomst. Maak deel uit van deze reis.

Transition is een filmprojectie die bestaat uit drie schermen. Het is een abstracte film over de stad Maastricht, de industrie in het Sphinxkwartier en de verhalen die verteld worden bij Bureau Europa. De projectie is ’s avonds te zien in de ramen bij Bureau Europa en verbeeldt de belangrijke en belangwekkende verhalen die ons, de stedeling, onze identiteit geven en die bij Bureau Europa in de vele tentoonstellingen verbeeld zijn.

 

Hussein Al Khayat, student Communication & Multimedia Design (Zuyd Hogeschool), is een filmmaker. De afgelopen maanden heeft hij als in-house stagiair met directeur Floor van Spaendonck nagedacht over hoe Bureau Europa een opmerkelijker aangezicht kan krijgen in het straatbeeld binnen het Sphinxkwartier. Het resultaat van deze samenwerking, Transition, is zijn afstudeerwerk. 

 Met dank aan: Bart van den Boom | Alexandros Chimonas | Rob Delsing | Coen van der Gugten | Henk Houben | Fran Hoebergen | Sociaal Historisch Centrum Limburg | Viewmaster Projects | Arjen Zuidgeest