sub.archives

Academia

9 t/m 19 juli 2020

Bureau Europa zette in januari de deuren open voor verschillende samenwerkingen met de lokale onderwijsinstellingen. De studententrajecten die zo bij ons begonnen leveren nu hun resultaten op, met verschillende presentaties en programmaonderdelen die we deze zomer graag met u delen.

Ook is er ruimte gemaakt in het Bureau voor diverse afstudeerpresentaties. Onder de titel Academia zal er een divers, wisselend programma worden aangeboden, dat voorlopig al bestaat uit:

- 16.06.20. Academia #1. De presentatie Transition (Hussein Al Khayat)
- 27.06.20. Academia #2. De expo Speelvelden (Joost Corvers)
- 08.07.20. Academia #3. Het kinderprogramma Archibox (Erica Kim)
- 09.07.20. Academia #4. De expo sub.archives (MAFAD)
- 23.07.20. Academia #5. De expo POLIS (MAFAD)
- Ongoing. Academia #6. Het project The Postcard (Weronika Kocewiak)

Academia #4.

sub.archives

 een afstudeerexpo over verhalen vertellende archieven

Donderdag 9 juli t/m zondag 19 juli

De studenten Predrag KonĨar, Eylem Polat, Luisa Sugaipov en Clara Sophia Uerlichs van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design, Zuyd Hogeschool, reflecteren met deze tweede studentenexpo op de aard van het archief. Het archief als werk, als medium, als methode en als einddoel.

De vier studenten uit vier verschillende disciplines vertellen hun verhaal als vier archieven, in de vorm van projecties, poetry installations, prints, schilderwerken en objecten. Van graphical translations, samenwerkingen tussen AI en kunst, tot Tsjetsjeense mythologie en de poëzie van het opgroeien. In dit afstudeerwerk komen vier unieke verhalen bijeen tot één totaalervaring die de kracht van de herinnering en de kunst van het bewaren uit de doeken doet.

 Deze expo is te zien aan het einde van de route door de tentoonstelling Jo Coenen, 40 Jaar Werken in Europa.

Data 9 t/m 19 juli, onder de vaste openingstijden

Locatie Bureau Europa, Witte Zaal

Toegang reguliere entreeprijzen; tickets kunnen online besteld worden