Rijdagen met De Percee

Zie de modelspoorbaan in actie

10 september t/m 22 oktober 2023

Zin om zo'n rijdag van De Percee bij te wonen? Misschien kun je niet tijdens het Festival MAAS! op zondag 10 september. Niet getreurd. De Percee komt nog vaker terug om hun modelbaan te demonstreren tijdens de rijdagen. Aanmelding is niet nodig; de reguliere toegangsprijzen gelden wel. Kom kijken op zondagen 1, 15 en 22 oktober, telkens van 12.00 tot 17.00 uur.

Bureau Europa presenteert de modelbaan van De Percee! De HO-tentoonstellingsbaan is gebouwd vanaf 1995 waarbij is uitgegaan van 21 modules, elk 120 cm groot, met een diepte in de voormodules van 60 of 30cm. De totale lengte bedraagt 840cm. Het sporenplan is dubbelbaans met een schaduwstation. Opvallende zaken zijn het station, de groeve en aan de linkerkant een Limburgse hoeve. het landschap is gesitueerd in de Euregio. Er rijden niet allen treinen door het landschap, maar ook allerlei voertuigen!

Het glooiende landschap is weliswaar neutraal en ook niet tijdsgebonden, maar aan de mergelgroeve en de opsporing van de Mosasaurus lees je toch een opvallend Limburgs karakter af!

Percee heet de modelspoorvereniging, een verwijzing naar de doorbraak van de voormalige vesting in Wyck, die de verbinding vanuit de stad naar het station mogelijk maakte. Gezien de locatie van de club, in de kelder van de historische brouwerij Bosch, en de link naar de spoorwegen was de naam Percee al gauw voor de hand liggend!

De vereniging is opgericht in 1983 en brengt wekelijks leden bij elkaar om te vertellen, luisteren en kijken naar elkaars spooractiviteiten. Er wordt gewerkt aan verschillende banen en gereden met eigen treinmaterieel. Een ruime collectie tijdschriften en catalogi over de hobby is verzameld, evenals een viertal banen waar door de leden op gereden kan worden.

Kijk voor meer informatie op: www.depercee.nl

De rijdagen van De Percee vinden tijdens de bezoekersuren plaats op:

  • Zondag 10 september
  • Zondag 1 oktober
  • Zondag 15 oktober
  • Zondag 22 oktober