Out of Fashion: Maastricht Edition

14 mei t/m 16 juni 2011

Dit project liet zien hoe modehuizen, avant-garde ontwerpers en jonge, nog onbekende modeontwerpers film, video en online media benutten om hun ontwerpen en visie vorm te geven, te verspreiden en te verkopen.

Modehuizen agnès b. en Maison Martin Margiela hebben voor Out of Fashion een filmprogramma samengesteld uit eigen werk en een speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkelde installatie getoond. Daarnaast was werk te zien van o.a. BLESS, Todd Cole, Freudenthal/Verhagen, Prada en Anna-Nicole Ziesche.

Out of Fashion - Maastricht Edition kwam voort uit een samenwerking tussen het International Film Festival Rotterdam, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, Glamcult Studio en NAiM/Bureau Europa.

Het programma van Out of Fashion omvatte een tentoonstelling, een filmprogramma en een serie events over de wisselwerking tussen mode en film. 

Het project was een vervolg op Out of Fashion, dat is samengesteld door Inge de Leeuw voor de 40e editie van het International Film Festival Rotterdam. Het tentoonstellingsontwerp was van Glamcult Studio.

Fotografie: Johannes Schwartz

Grafisch ontwerp: Experimental Jetset

Tentoonstelling

Posters

Raambelettering