Opening Sky Hive Solar in het Frontenpark

25 april 2015

Dankzij de geslaagde crowfundingactie Adopt a bee, Honey! is het gelukt om een Sky Hive Solar te vervaardigen voor het Frontenpark in Maastricht. Er was € 15.000 nodig en met de financiële hulp van velen is dit bedrag bij elkaar gebracht.Zaterdag 25 april wordt de Sky Hive Solar in gebruik genomen.

Feestelijke opening
Gerdo van Grootheest, WethouderStadsontwikkeling, Ruimtelijke ordening, Landschapsontwikkeling, Dierenwelzijn en Sport & Recreatie, neemt namens de gemeente Maastricht het officiële gedeelte van de ingebruikname van deze BIJzondere bijenkorf voor zijn rekening. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, er worden feestelijke activiteiten georganiseerd voor jong en oud en ook voor de inwendige mens zal worden gezorgd.

Sky Hive Solar
De Sky Hive Solar is een bijenkorf op een 7 meter hoge paal, die het mogelijk maakt om bijen op een veilige manier in de openbare ruimte te houden. Deze versie van de Sky Hive is een verbeterde versie van het prototype dat werd vervaardigt voor het tijdelijke Sphinx park, waar twee bijenvolken werden verzorgd door een groep omwonenden onder begeleiding van een ervaren imker. De Sky Hive Solar functioneert op zonne-energie, waarmee de bijenkorven automatisch naar boven en beneden kunnen worden getakeld. Het feit dat de makers van de Sky Hive Solar, BEE Collective, zijn gevraagd om hun bijzondere ontwerp tentoon te stellen tijdens de World Expo die deze zomer in Milaan gehouden wordt, toont aan hoe bijzonder het ontwerp is.

Initiatiefnemers
Het plaatsen van de Sky Hive Solar is een initiatief van BEE Collective en Bureau Europa en wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Maastricht en het Belvedère project in het bijzonder.

Datum: zaterdag 25 april, 13:00 – 16:00
Locatie: Frontenpark
Toegang: gratis