Open call: Meet the Maker

1 t/m 10 oktober 2018

Ben jij een maker en werk je in de Euregio?
Wil jij je werk bij Bureau Europa tentoonstellen en het presenteren aan een selecte groep professionals en andere makers, waarmee je een constructief en inspirerend gesprek kunt aangaan? Dan is dit jouw kans! Doe mee aan de Meet the Maker Open Call.

Wat is Meet the Maker?
Meet the Maker is een professionele netwerkbijeenkomst voor (jonge) ontwerpers, architecten, performers en kunstenaars. Een bijeenkomst waarin ‘makers’ de kans krijgen om hun werk tentoon te stellen en te presenteren aan een geselecteerde groep professionals die werkzaam zijn in diverse werkgebieden – denk aan curators, schrijvers, journaliseren, denkers en beleidsmedewerkers. Makers krijgen de mogelijkheid om een dialoog te voeren over de artistieke, praktische vragen en over de ontwikkeling van hun oeuvre.

Discussie over het culturele klimaat
Op zaterdag 3 november biedt Meet the Maker jong talent uit Maastricht en omgeving de gelegenheid om een discussie te voeren over het culturele klimaat, tijdens een informele lunch.

Deuren open voor het publiek
Zondag 4 november opent Bureau Europa de deuren voor het publiek, waardoor je de kans krijgt om jouw werk te tonen aan een breed en divers publiek.

Dit trans-disciplinaire netwerkevent wordt georganiseerd door Bureau Europa, The Artist and the Others in samenwerking met grafisch ontwerpstudio Studio Noto.  

Hoe gaat het in zijn werk?
Ben jij een maker en werk je in de Euregio? En vind jij dat jouw werk moet worden tentoongesteld, of je performance moet worden gezien, dien dan je verzoek tot deelname in voor 10 oktober via meetthemaker@bureau-europa.nl. Er wordt geen voorwaarde gesteld aan het thema van je werk of performance. Van de ingediende werken zullen er 5 – 7 werken worden uitgekozen. Word je uitgekozen, dan ontvang je een onkostenvergoeding.

Meet the Maker vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober.

Wat willen wij van jou:
- een korte beschrijving van het project
- een visual of  een video van je performance
- een korte bio (max 250 woorden)

Is je aanvraag niet volledig, dan nemen wij je voorstel niet in behandeling.

Heb je vragen?
Aarzel niet om deze te stellen! Je kunt contact met ons opnemen via meetthemaker@bureau-europa.nl

We kijken uit naar je voorstel!

Beeld: Studio Noto