Once Upon A Town

10 t/m 11 oktober 2020

 

Bij Once Upon A Town ontmoet je (on)bekende makers en ontdek je lokale legendes. We brengen een ode aan Maastricht, haar inwoners en de eeuwenoude traditie om verhalen door te vertellen. Het thema van dit jaar? Maastrichtse Manieren! Wie is ‘de Maastrichtenaar’ en wat is zijn of haar afkomst? Wat zijn hun verhalen, herinneringen, ideeën en ontdekkingen? 


Maak een praatje met de ‘spreekwoordenverzamelaars’ bij de bibliotheek, luister naar gezang vanaf fabrieksdaken en ontmoet de bewoners van het grootste insectenhotel van Maastricht. Ontdek al fietsend dé creatieve huiskamers van de stad, luister naar verhalen in ‘De Onzichtbare Collectie’ in Marres of ga samen ‘eve euze Geis opsjöddele’ met Jan Janssen. ‘Kom Binnen in Pixeltown’ of geniet van de docu ‘Onderkomen’ bij Lumière Cinema. Breng een bezoekje aan twee bevriende fotografen in een studio boven de oude boekwinkel in Wyck of stap ‘letterlijk’ in de voetsporen van Elisabeth Strouven. Uiteraard mag je de expo van Jo Coenen ‘40 jaar werken in Europa’ bij Bureau Europa niet missen! Op zaterdagavond ontrafel je in boekhandel Dominicanen de roddels, legendes en het duistere verleden van Maastricht. 

Je ontdekt het allemaal én meer in het weekend van 10 en 11 oktober. Blijf je liever thuis? Bekijk of luister dan het hele weekend de streams en verhalen op www.onceuponatown.nl

Programma activiteiten

Locaties activiteiten