Nederlandse Dansdagen bij Bureau Europa: Nightwalking II

8 oktober 2016

Op 7, 8 en 9 oktober toont Festival de Nederlandse Dansdagen de top van de Nederlandse dans in Maastricht. Van urban dance en avant-garde tot moderne dans en klassiek ballet door toonaangevende gezelschappen, zoals Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater en Scapino Ballet Rotterdam. En ook het beste van jong choreograferend Nederland presenteert spraakmakende voorstellingen. Bureau Europa is de locatie van 'Nightwalking II', een bijzondere, interdisciplinaire installatie, waarin je zelf voor even de wereld kunt ervaren van iemand die geboren is met doofblindheid.

Mensen met aangeboren doofblindheid kunnen geen of slechts beperkt informatie opdoen via horen en zien. Zij zijn aangewezen op tast en beweging. Hun uitingen zijn uniek en vaak moeilijk leesbaar. Nightwalking II is een interdisciplinaire installatie, waarin je zelf voor even de wereld kunt ervaren van iemand die geboren is met doofblindheid. Onderdeel van de installatie is de film Touched waarin dansers, experts op het gebied van lichaamstaal, deze mensen ontmoeten.

De installatie is een individuele ervaring en duurt ongeveer 20 minuten. Dit kan betekenen dat als je een kaartje koopt voor bijvoorbeeld 15:00 uur, je tussen 15:00 uur en 15:40 uur de installatie zal kunnen betreden. Om de wachttijd zoveel mogelijk te beperken ontvang je voorafgaand aan het festival een e-mail met daarin het verwachte tijdstip. Tickets zijn tijdens het festival alleen nog te koop bij de UITbalie van Theater aan het Vrijthof, waar direct het verwachte tijdstip zal worden aangegeven.

Credits
Een installatie van MICH Foundation, ICKAmsterdam, filmmakers Ellen Blom en Marcel Prins, beeldend kunstenaar Sandra den Ouden, dr. Saskia Damen Rijksuniversiteit Groningen, zorginstellingen Koninklijke Kentalis St Michielsgestel en Bartiméus Doorn.

Tickets
De online kaartverkoop voor de Nederlandse Dansdagen verloopt via www.nederlandsedansdagen.nl/nl/publiek/kaarten/kaartverkoop.

Ervaar de passie, het vakmanschap en de schoonheid van de Nederlandse dans. Bekijk het complete programma op www.nederlandsedansdagen.nl.

Datum: 8 oktober, vanaf 12:00 tot 21:30 uur, duur 20 minuten
Reservering: verplicht, kaartverkoop start op 25 augustus
Locatie: Bureau Europa

Nederlandse Dansdagen: Nightwalking II