Modelezing bij Bureau Europa + Preview FASHIONCLASH Festival 2015

23 mei 2015

Als podium voor ontwerptalent organiseert Bureau Europa, in samenwerking met FASHIONCLASH, op 23 mei een preview van de shows die in juni aan het grote publiek worden getoond. FASHIONCLASH Festival Maastricht is uitgegroeid tot een internationaal en interdisciplinair evenement, waar opkomende designers van verschillende disciplines de kans krijgen om hun werk te presenteren. Daarnaast is het een gevestigde waarde aan het worden in de internationale modewereld.

Voorafgaand aan de preview zal werk van Floor Nijdeken worden gepresenteerd. Opgeleid als planoloog, heeft Nijdeken zich toegelegd op een tweede studie als productontwerper. Zijn objecten zijn als praatstukken te beschouwen. De objecten, die op hun beurt een proces of kader voor uitwisseling en samenwerken bieden. Zo onderzoekt hij sociale relaties, (co)productie processen en de daarmee ook rol van de ontwerper. Het oeuvre van Nijdeken sluit aan bij de tentoonstelling Werkplaats voor de Nieuwe Wereld - tot 5 juli te zien bij Bureau Europa - waarin de implicaties van technologische innovatie worden afgezet tegen romantische waarden en ambacht en betekenisgeving centraal staan. 

Opkomend kunstenaars Karlijn en Lotte Milder, Mats Logen en Tjeerd van Heerdt zijn gevraagd om deze bijzondere preview van het FASHIONCLASH Festival 2015 vorm te geven. De preview zal plaatsvinden in het voormalige Labgebouw van ‘de Vredestein’, gelegen op bedrijventerrein Bosscherveld, een terrein dat de komende maanden gereed wordt gemaakt voor huisvesting van creatieve, culturele en ambachtelijke bedrijven.

Dus wat is er te zien op de 23ste mei?

Begonnen wordt met een korte lezing door Floor Nijdeken bij Bureau Europa, waarna hij in gesprek gaat met Branko Popovic, ontwerper, kunstenaar én cofounder van FASHIONCLASH. Na afloop van dit gesprek lopen bezoekers gezamenlijk naar het voormalige Labgebouw, waar de kleine, maar bijzondere preview van het FASHIONCLASH Festival 2015 zal plaatsvinden. De zevende editie van het FASHIONCLASH Festival Maastricht vindt plaats van 11 tot en met 14 juni in Maastricht. Dit jaar is het thema Gender.

Nieuwsgierig? 

Meld je dan aan voor de lezing en het bijzondere voorproefje! Aanmelden kan tot 22 mei via info@bureau-europa.nl. De preview wordt afgesloten met een borrel.

Datum: 23 mei 2015

Locaties: Bureau Europa, Boschstraat 9 en Labgebouw Vredestein, Lage Frontweg 2A

Tijd:16:30 tot 19 uur

Entree: Gratis

Aanmelden (verplicht): info@bureau-europa.nl (mogelijk tot 22 mei)

FASHIONCLASH preview + Lezing