Meet the Maker

29 november 2014

Op 29 november 2014 vindt bij Bureau Europa, in samenwerking met ontwerpbureau NOTO in Maastricht, de eerste editie plaats van ‘Meet the Maker’. Kunstenaars, denkers, ontwerpers en performers uit de Euregio presenteren op één dag één werk. Naast de presentatie van het werk gaat het om de ontmoeting tussen publiek en professionals.

Bureau Europa en NOTO willen kansen bieden aan artistiek talent in de Euregio en hen verder op weg helpen in hun culturele carrière door het creëren van netwerken. Daarnaast is Meet the Maker het ideale concept om zicht te krijgen op het culturele vestigingsklimaat en te ontdekken wat we van elkaar uit verschillende disciplines kunnen leren. Voor deze eerste editie zijn acht makers uit de beeldende kunst, architectuur, dans, grafisch ontwerp en fotografie gevraagd een werk te kiezen uit hun oeuvre en dit toe te lichten.

Voor deze eerste editie zijn benaderd:

Bureau Europa opent speciaal op 29 november van 11.00 tot 17.00 uur de deuren om bezoekers met het werk te laten kennismaken en met de kunstenaar in gesprek te gaan. Geïnteresseerden kunnen, met de aanwezige kunstenaar/ontwerpers in contact komen en zo ook met de verhalen achter de werken.

Na de tentoonstelling van één dag ontmoeten kunstenaars en professionals elkaar in een informele setting. Voor deze gelegenheid is een select gezelschap van curatoren, verzamelaars en beleidsmakers uit het culturele veld genodigd. Gedurende deze avond geven de kunstenaars korte presentaties, waarna tijdens een informeel diner het gesprek centraal staat. Het doel is duurzame samenwerking en netwerken te laten ontstaan. Ieder half jaar zal een editie van ‘Meet the Maker’ plaatsvinden.

----

‘Meet the Maker’ past in de filosofie van Bureau Europa om naast instelling voor presentaties en tentoonstellingen op het gebied van architectuur en vormgeving ook een netwerkorganisatie te zijn. Bij projecten als Verhalen Verbeeld, Frontenpark, The Great Indoors en Adopt a Bee, honey wordt met andere instellingen in de stad samengewerkt en komen professionals en publiek samen. 

Meet the Maker, 1e editieDatum: 29 november 2014
Locatie: Bureau Europa, Timmerfabriek, Boschstraat 9, Maastricht
Open: 11 – 18 uur
Entree: gratis

Meet the Maker_Evening