Meet the Maker meets FASHIONCLASH

13 juni 2015

In november 2014 startte Bureau Europa met Meet the Maker, een nieuw concept, dat kunstenaars, designers en performers een platform biedt, waarop zij hun werk kunnen presenteren aan een selecte groep geïnteresseerden.

Dit jaar krijgt het evenement een bijzonder vervolg, door een samenwerking met het internationale modeplatform FASHIONCLASH. 5 makers werden geselecteerd een object, project, werk of performance te presenteren aan een (transdisciplinaire)groep belangstellenden. Het thema van het FASHIONCLASH festival 2015 is Gender.

Het werk dat gepresenteerd wordt heeft dus een link met dit thema. Het kunstwerk hoeft niet speciaal voor Meet the Maker te worden gemaakt. De uitdaging ligt in het kiezen van een werk en het beredeneren van deze keuze. Na de korte presentaties zal in een informele setting samen worden gegeten en gesproken met een select gezelschap toeschouwers, die met u en de andere makers in dialoog gaan.

Met Meet the Maker biedt Bureau Europa, in samenwerking met Studio NOTO, een platform voor ontmoeting tussen makers, denkers en ontwerpers. Het wegtrekken van jong (ontwerp-) talent is een bekend probleem in deze regio. Het gebrek aan een goede (culturele) infrastructuur speelt hierin een belangrijke rol. Door het creëren van netwerken en een culturele carrière slaagt Meet the Maker erin jong talent verbondenheid te laten ervaren. 

Op zaterdag 13 juni van 13 tot 17 uur zijn de kunstwerken bij Bureau Europa te zien. Geïnteresseerden kunnen, met de aanwezige kunstenaar/ontwerpers in contact komen en zo ook met de verhalen achter de werken.

Voor de tentoonstelling van één dag ontmoeten kunstenaars en professionals elkaar in een informele setting. Voor deze gelegenheid is een select gezelschap van curatoren, verzamelaars en beleidsmakers uit het culturele veld genodigd. Gedurende deze ochtend geven de kunstenaars korte presentaties, waarna tijdens een brunch het gesprek centraal staat. Het doel is duurzame samenwerking en netwerken te laten ontstaan. Ieder half jaar zal een editie van ‘Meet the Maker’ plaatsvinden.

Voor deze editie zijn de volgende makers benaderd:

Matthijs Holland

Gabriel Ann Maher

Migle Nevieraite

Casper Wortmann

Anne Marie Borsboom

Meet the Maker, 2e editie ism FASHIONCLASH

Datum: 13 juni 2015

Locatie: Bureau Europa, Timmerfabriek, Boschstraat 9, Maastricht

Open: 13 – 17 uur

Entree: gratis

----

‘Meet the Maker’ past in de filosofie van Bureau Europa om naast instelling voor presentaties en tentoonstellingen op het gebied van architectuur en vormgeving ook een netwerkorganisatie te zijn. Bij projecten als Verhalen Verbeeld, Frontenpark, The Great Indoors en Adopt a Bee, honey wordt met andere instellingen in de stad samengewerkt en komen professionals en publiek samen. 

Meet the Maker meets FASHIONCLASH

Meet the Maker meets FASHIONCLASH 13 juni 2015

Programma