MADEMaastricht in Zicht

Gemeente Maastricht, Bureau Europa en MADEMaastricht slaan de handen ineen om Maastrichtse Creatieven een platform te geven

18 december 2020 t/m 17 februari 2021

Wandel langs de ramen van Bureau Europa en ervaar het alternatieve, duurzame shoppen. Zie je iets leuks, wil je ergens meer informatie over of het product bestellen? Mail dan naar mademaastricht@gmail.com en je persoonlijke cadeau wordt bezorgd.

 

De nieuwe etalages van Bureau Europa, op de hoek Boschstraat/Bassin worden om het kwartaal veranderend gevuld met Maastrichts werk en presentaties gekoppeld aan de exposities, actuele onderwerpen of de geschiedenis van de buurt. Daarnaast wordt er gelegenheid geboden om ook het werk te verkopen bij Bureau Europa (mits de maatregelen dit toelaten).

De première is aan MADEMaastricht, het initiatief van ontwerpers die daarnaast ook makers zijn. Door het werk nu in de etalages te presenteren kunnen voorbijgangers zien wat online of via de ateliers verkrijgbaar is. MADEMaastricht biedt een spannende mix van diverse disciplines in een combinatie van jong talent en ervaren vakmanschap. Daarbij zoekt, coacht en promoot het collectief pas afgestudeerde ontwerpers.

MADEMaastricht bestaat uit Sjang Niederwieser, Philippe Wijnen, Annemiek Mommers, Nathalie Brans, Renee Hamers, VORMSTOF, Helène Klein, Floris Postmes, Kloroform, Caroline Dieler, Olivia Bertus, Tom Van Rooij, Sam Schobbe, Nina Fuehrer, Loet Gescher,  Rob Van Avesaath, Sanni Yerna, Rob Van Acker, Lotte Hendriks, Mathieu Bruls, Gorissen & De Ponti, Marc De Vree, Anne Büscher, Nicole Barents, Riemke Ipema, JAN PAUL.

 

‘Ruimte voor makers’ Creatief Maastricht. Verbeelding & Vakmanschap.

Gemeente Maastricht steunt de creatieve industrie op verschillende terreinen en met name daar waar de ondernemers zelf initiatief ontplooien. Maastricht is een Maakstad met hoog aangeschreven ontwerp- en maakopleidingen aan de verschillende scholen en uiteraard met een hoogwaardige sector bestaande uit gedreven ondernemers die naar authenticiteit en kwaliteit streven.

Bureau Europa heeft in de afgelopen jaren hier in diverse vormen, zoals exposities, aandacht aan besteed. Gemeente Maastricht geeft nu met ondersteuning de mogelijkheid om meer zichtbaarheid te ontwikkelen om hiermee ook de Maastrichtse makers en de marktpositie te versterken.