Het Maastricht van morgen

In wat voor stad wilt u in 2040 wonen, werken en leven?

23 t/m 24 juni 2021

Wandel op 23 en 24 juni 2021 mee onder leiding van Floor van Spaendonck van Bureau Europa. Stedenbouwkundige Jake Wiersma wandelt ook mee om te vertellen en te luisteren naar verhalen van de stad. Tijdens deze wandelingen staan zij stil bij onderwerpen die tussen nu en 2040 bijzondere aandacht verdienen.

Maastricht is altijd in ontwikkeling, vindt zichzelf opnieuw uit en is uniek in de geschiedenis. In vier toekomstwandelingen verkennen we de stad in 2040.

Hoe ligt Maastricht er in de toekomst bij, groeien we naar een zeer exclusieve Limburgse hoofdstad, zijn we een internationaal kruispunt, groeien we als medisch expertisecentrum, komt er een metro en is de binnenstad dan een Madurodam? Kansen en uitdagingen voor de stad komen voorbij.

We vragen u om met ons mee te denken. In juni geeft u ‘als stad’ huiswerk aan de gemeente. Nadat de gemeente dat huiswerk heeft gemaakt volgt het gesprek over de uitkomsten in september. Ofwel: u zet de gemeente Maastricht aan het werk. Want uiteindelijk maakt de gemeente op basis van uw huiswerk én dat van anderen een nieuwe stadsvisie. Meer lezen...

 

De toekomstwandeling De groene stad is één van de vier wandelingen die u onder begeleiding van Bureau Europa en stedenbouwkundige Jake Wiersma kunt gaan wandelen op 23 of 24 juni. Meld u hier aan.

U kunt deze ook zelf gaan wandelen.