Helden van Hier: Archeologie en landschapsontwikkeling - Vullings de Moor en Bureau Verbeek

25 oktober 2017

Nieuwsgierig naar de verhalen achter de vormgegeven omgeving van je eigen regio? Regelmatig zet Bureau Europa ontwerpers of architecten in de spotlight die hun stempel hebben gedrukt op – de vormgeving van – de regio. Op woensdag 25 oktober is het de beurt aan hergebruiks- en landschapsarchitectuur: Lotte de Moor van Vullings de Moor en Barry Kerckhoffs van Bureau Verbeek.

Vullings de Moor (Berg en Terblijt) legt de nadruk op de herwaardering van ruimte en gebruik. Lotte de Moor is interieurarchitecte met een achtergrond in archeologie. Een bijzondere switch in haar carrière besloot haar de historisch vormgegeven omgeving niet langer meer te bestuderen, maar de hedendaagse omgeving juist vorm te geven. Belangrijk is om in het ontwerp gedachtegoed tijdens de uitvoering in stand te houden en zijn ruimtelijke vertaling te laten vinden. Daarmee krijgen bestaande omgevingen een nieuwe, relevante toepassing of ontstaan nieuwe ontwerpen in een omgeving doordrongen van geschiedenis.

Bureau Verbeek (Maastricht) werkt op het interdisciplinaire snijvlak van landschapsarchitectuur, ecologie en stedelijk ontwerp, aan een toekomstgerichte, duurzame, functionele en esthetische inrichting van het natuurlijke en stedelijke landschap. Cultuurhistorie van de plek en de karakteristieken van het landschap zijn daarbij de uitgangspunten. Landschapsarchitect Barry Kerckhoffs zal de missie en projecten van Bureau Verbeek in zijn lezing verder uitlichten en het scheppen van nieuwe landschappen verhouden aan het werken met bestaande omgevingen.

Moderator: Saskia van Stein, directeur Bureau Europa

Datum: woensdag 25 oktober, 20:00 - 22:00 uur
Taal: Nederlands
Toegang: gratis
Locatie: Bureau Europa