Evaluating Alternatives: ontwerpen met afval - ROTOR en Superuse Studios

12 oktober 2017

Op donderdag 12 oktober geven Lionel Devlieger - ROTOR en Jos de Krieger - Superuse Studios een lezing in het kader van onze serie ‘Evaluating Alternatives’, waarin we de veranderde rollen van de architect en ontwerper belichten. Een onderwerp dat in de afgelopen jaren al veel is besproken, zowel binnen de discipline zelf, als door hen die veel vertrouwen toedichten aan het probleemoplossend vermogen van ontwerpers.

De specialiteit van ontwerpcollectief ROTOR (Brussel) ligt in het herdenken van materiaalstromen in industrie en constructie. De kennis daarvan komt tot uiting in hun architectonische projecten en in hun ontwikkeling van kritische denkmodellen aangaande design, materiaal en afval. Lionel Devlieger geeft een lezing over de werkwijze en achterliggende motieven van ROTOR.

Superuse Studios (Rotterdam) staat bekend om zijn innovatieve ontwerpmethodiek, die de ontwerpers, net als hun tools, ‘open source’ voor de brede ontwerpcommunity openstellen. Het hoofddoel is om effectief en volledig gebruik te maken van grondstoffen en energie die met regelmaat verkwist worden. Jos de Krieger, partner van Superuse Studios, heeft spraakmakende installaties en interventies op zijn naam. Hij zal spreken over de onderzoeken, ontwerpen en innovatieve product-, interieur- en bouwlijnen en -strategieën die Superuse Studios ontwerpt voor de slimme, stedelijke transformatie.

Moderator: Tim Prins, van Studio Stad

Datum: donderdag 12 oktober, 20:00 – 22:00 uur
Locatie: Bureau Europa
Taal: Nederlands
Toegang: gratis