Duolezing over het belang van toerisme voor duurzame regionale ontwikkeling

21 januari 2015

Duolezing door Bart Lens van Lens°Ass Architecten en curator van Bokrijk Brandmerkt en de architecten van Shift A+U en Gene Bertrand, programma directeur van Discovery Centre Continuum.

Bart Lens van Lens°Ass Architecten en curator van Bokrijk Brandmerkt spreekt over hoe hij het openluchtmuseum Bokrijk opnieuw op de kaart gaat zetten. Hierbij zal worden ingezet op de “innovatieve ontsluiting van vakmanschap, waarbij het verleden aan de basis ligt voor de ontwikkeling van vandaag en morgen.”

De architecten van Shift A+U en Gene Bertrand, programma directeur van Discovery Centre Continuum, spreken over het in aanbouw zijnde C-City te Kerkrade. C-City wordt een constellatie van gebouwen en publieke ruimte in het centrum van Kerkrade bestaande uit: Continuum, C-square, Columbus en Cube, het eerste designmuseum van Nederland.

Door de lens van de architectuur komen vragen aanbod als: Welke rol speelt toerisme in de duurzame ontwikkeling van de Euregio? Hoe verhoud dit soort infotainment zich tot het bestaande aanbod binnen het landschap van bestaande culturele instellingen en wat is de veranderende rop van het publiek? En hoe kunnen we via design, techniek, wetenschap en ambacht het rijke verleden van de Euregio verbinden met het heden en haar toekomst?

Locatie: Bureau Europa.
Datum: 21 januari, 20-22 uur.
Toegang: gratis.
Reserveren: info@bureau-europa.nl.