De Week van het Nieuwe Maastricht: Keynote lezing Charles Landry

1 juni 2018

De WNM18 start maandag 28 mei op verschillende plekken in de stad en wordt afgesloten met een keynote lezing van Charles Landry op vrijdag 1 juni. Charles Landry is auteur, spreker en international adviseur.

Maastricht bestaat niet alleen uit stenen gebouwen en openbare ruimten, ze bestaat in de eerste plaats uit mensen: inwoners, studenten, expats, toeristen. Zij maken de stad. Zij ontdekken de stad. Zij zijn de stad. Daarom staat dit jaar de stedelijke mens centraal tijdens de Week van Nieuw Maastricht 2018 (WNM18).
 

Bezoekers van de WNM18 worden uitgenodigd en geprikkeld om met een andere blik naar Maastricht te kijken. Ter inspiratie brengt Dear Hunter verslag uit van hun onderzoek naar een gedeelte van de stad dat sterk in beweging is. Ook wordt de vraag gesteld waarom de meeste studenten na hun afstuderen uit Maastricht, studentenstad bij uitstek, vertrekken. En welke creatieve experimenten, rauwe randjes en inspirerende voorbeelden zijn er in de stad te vinden?

Keynote met Charles Landry
Als grondlegger van het Creative City concept heeft hij bijgedragen aan een beweging van het anders gaan kijken naar stadsontwikkeling en managment van steden. In 2017 verschenen zijn boeken The Civic City in a Nomadic World en The Creative Bureaucracy and its radical common sense, with Margie Caust. Klik hier voor meer informatie over deze lezing.

Saskia van Stein, directeur van Bureau Europa, levert op 1 juni als moderator een bijdrage aan het avondprogramma.

Beleef de WNM18 met fietsroutes, lezingen, debatten en doe zelf ook mee. Klik hier voor het complete programma van WNM18.

Datum: maandag 28 mei – vrijdag 1 juni
Locatie: Stadhuis Maastricht
Taal: Nederlands en Engels
Toegang: gratis