De bijzonderheden van de moderne Spaanse architectuur

3 april 2019

In deze lezing aangeboden door de Circulo Cervantes Maastricht, gaat architectuurhistoricus Suzanne Roelofs in op waarom de Spaanse architectuur zo bijzonder wordt gevonden: in een stad als Maastricht, waar ooit een uitgebreide campus van Santiago Calatrava had kunnen staan, is dat natuurlijk geen oninteressante vraag.

Architecten(bureaus) als Santiago Calatrava, Rafael Moneo, Enric Miralles en Nieto Sobejano zijn wereldwijd verantwoordelijk voor nieuwe musea, bijzondere onderwijsgebouwen, opmerkelijke kantoorgebouwen en spraakmakende infrastructurele werken.

HIERBIJ EEN LINK NAAR HET OVERZICHT VAN DE GEBOUWEN DIE TIJDENS DE LEZING ZIJN BESPROKEN.

In deze lezing bekijken we de meest bijzondere projecten, van bekende en minder bekende bureaus verspreid over heel Spanje. Kun je van een typische Spaanse stijl spreken? Zijn er typische kenmerken waarmee Spaanse architectuur zich onderscheid ten opzichte van architecten in andere landen? Hiervoor zullen we ook enkele andere bijzondere projecten bespreken van niet-Spaanse architecten, zoals het Guggenheim in Bilbao en het Metropol Parasol project in Sevilla. U zult hierna een goed overzicht hebben van wat de Spaanse architectuur nu juist zo bijzonder maakt.

Suzanne Roelofs
Suzanne Roelofs is als architectuurhistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus en geeft ze lezingen, wandelingen en arrangementen op het gebied van (met name) moderne architectuur. Daarnaast is ze ANVR-gecertificeerd reisleider en organiseert en begeleidt ze architectuurreizen. Dit alles doet ze zowel voor diverse culturele organisaties en reisorganisaties, als via haar eigen bedrijf, sinds 2013 Building Stories geheten.

Je kunt je voor deze lezing aanmelden via info@bureau-europa.nl. Na afloop van de lezing is er de gelegenheid tot een gezellige borrel.

Datum woensdag 3 april 2018, 20.00 uur – 22.00 uur
Toegang: graits, wel graag aanmelden via info@bureau-europa.nl
Locatie: Bureau Europa, platform voor architectuur en design
Taal: Nederlands