Club Romance

29 maart 2017

'Club Romance' is het contextprogramma van 'Tasso & Jeanne d'Arc' de voorstelling van het Nationale Toneel. Deze voorstelling wordt gespeeld op 29 maart in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

In 'Club Romance' wordt romantiek aan romantische idealen rond lokale stadsplanning en de toekomst van Heerlen en Parkstad gekoppeld. Parkstad is een sterk vergrijzend gebied, maar is zichzelf tegelijkertijd met succes opnieuw aan het uitvinden. Om ons heen houden veel initiatiefnemers zich bezig met de identiteit van de stad en het koppelen van idealen aan vormgeving en projecten rondom tastbaar en immaterieel cultureel erfgoed. Denk aan project Streetwise tegen leegstand, IBA, M2015, de Murals in Heerlen en het mijnwaterproject.

Saskia van Stein, directeur van Bureau Europa trapt af met een korte lezing over ontwikkelingen in Parkstad van de laatste jaren. Aansluitend gaan Theu Boermans - regisseur van 'Tasso & Jeanne d'Arc'-, filosoof Maarten Doorman en Leonie Kuepers van Streetwise onder leiding van Saskia van Stein met de bezoekers in gesprek over het belang van romantisch-radicaal denken om veranderingen door te voeren – aan de hand van concrete voorbeelden. De gesprekken worden ondersteund door een muzikaal intermezzo.

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling en het contextprogramma.

Beeld: een still uit de promovideo.

Datum: 29 maart, 18:30 - 19:50 uur, aansluitend volgt de voorstelling Tasso.
Toegang 'Club Romance': gratis, wel graag aanmelden via www.plt.nl.
Locatie: Parkstad Limburg Theater, Heerlen