Boekpresentatie Wim van den Bergh

Machine à Amuser, The Life and Death of the Bestegui Penthouse Apartment

25 april 2024

Op donderdag 24 april organiseert Bureau Europa in samenwerking met de Architectuur Academie Maastricht de presentratie van het nieuwe boek van prof. ir. Wim van den Bergh: Machine à Amuser, The Life and Death of the Bestegui Penthouse Apartment.

Nauwgezet traceert het boek de totstandkoming van het penthouse van millionaire bachelor Charles de Bestegui aan de Champs-Élysées in Parijs, ontworpen door Le Corbusier. Alles in dit modernistische appartement en diens vervreemdend surrealistisch interieur stond in het teken van vermaak: hier was geen sprake van een machine à habiter, maar van een machine à amuser. Wim van den Bergh werkte vele jaren aan het onderzoek en nauwgezet natekenen van dit excentrieke huis en legt niet alleen de architectuur bloot, maar ook de wereld van de opdrachtgever en de architect.

De avond opent om 19:00 met een korte presentatie van auteur Wim van den Bergh, gevolgd door een gemodereerde discussie over het boek, de architectuur van Le Corbusier en de rol van de excentrieke opdrachtgever Charles de Bestegui. Na afloop kan er nagesproken worden onder het genot van een drankje.

Datum donderdag 25 april, 19:00 uur

Locatie Architectuur Academie Maastricht, herdenkingsplein 12 Maastricht

Toegang aanmelden via info@bureau-europa.nl. NB: de avond gaat door in het Engels.