Museumnacht 2024

Let's open up!

19 april 2024

natuurlijk doet Bureau Europa ook dit jaar weer mee aan de Museumnacht! Met de tentoonstelling In Vitro belichten we de vele facetten van glas, dit alomtegenwoordige maar eigenlijk heel bijzondere bouwmateriaal. Bewonder op je eigen tempo de bijzondere glas-in-loodvensters, sluit aan bij een flitsrondleiding van de ‘Buropeanen’ of ontdek hoe er zelfs muziek schuilt in dit wonderlijke materiaal. Koop je kaartje via www.museumnachtmaastricht.nl/tickets.

In Vitro: expo en flitsrondleidingen

Kijk eens náár in plaats van door glas! Dat is de boodschap van de tentoonstelling In Vitro, de vele levens van glas. Tijdens de Museumnacht kun je aansluiten bij flitsrondleidingen lands de expositie, die een bevlogen en gelaagde inkijk geeft in dit wonderlijke materiaal. Van gebrandschilderd glas-in-lood naar hedendaagse glasarchitectuur, van lokaal ambacht tot industrieel wereldproduct: glas is verleden, heden en toekomst.

(T)REURing in de tent

Reuring in de hoekkamer! Kunstenaar Rebecca Treur heeft tijdens de avond de hele ruimte overgenomen, en dan zullen we weten. Samen met de band Los Dancing Queens maakt ze er een feestje van. Als kers op de taart kun je je door Rebecca – naast kunstenaar ook kapster, want waarom eigenlijk niet? – een nieuw kapsel laten knippen!

Anne Büscher

Kijken naar glas is één ding, maar kun je ook luisteren naar glas? Je komt erachter bij Bureau Europa, waar kunstenaar Anne Büscher tijdens de Museumnacht haar schitterende zelfgemaakte, volledig glazen instrumenten bespeelt.

Dromen voor Randwyck

Tijdens de Museumnacht presenteren negen kunstenaars en architecten hun schetsen, dromen en ideeën voor de Maastrichtse wijk Randwyck. Bureau Europa deed een Open Call en selecteerde de beste inzendingen. Ontdek de maquettes, tekeningen en kunstwerken en droom met ons mee.

Datum vrijdag 18 april, 20:00 - 01:00 uur

Locatie Bureau Europa, platform voor architectuur en design

Toegang tickets zijn te koop via www.museumnacht.nl/tickets!