Activisme & Design workshop: #FreeBritney

Actievoeren kun je vormgeven

15 augustus 2021
 

Geen modern, in het oog springend dossier onderstreept de hedendaagse doorwerking van het patriarchaat zo goed als de commotie rondom Britney Spears. Een groep fans en inmiddels grote groep collega’s en betrokkenen, startte de #FreeBritney-beweging omdat het popidool tegen haar wil onder curatele staat van haar vader. Rechtszaken om haar vrijheid terug te winnen worden gevoerd, documentaires en andere media buigen zich massaal over het vraagstuk van zelfbeschikking, patriarchaat en geestelijk welzijn.

Bureau Europa heeft glam-activist Ada Lovelace uitgenodigd om een workshop te geven over de vormgeving en strategie voor actievoeren aan de hand van #FreeBritney beweging.  Onder het mom van ‘verander de wereld, geef vorm’, krijgen deelnemers toegang tot de kennis voor een geslaagde actie. De workshop richt zich op het ontwerp, een hyperfocus op sterke beelden en de strategie om standpunten onder de aandacht te brengen.

De workshop actievoeren bestaat uit een actiepakket #FreeBritney, revolutionaire online kamikaze strategieën en met een paraplu leer je net dat beetje cachet meegeven dat elke demonstratie nodig heeft.

 

Datum zondag 15 augustus, gratis toegang van 12 tot 17 uur; workshop start om 14.00 uur , max 15 personen

Locatie Bureau Europa, Workshoppakket 12 euro (incluis T-Shirt & Paraplu)