Rondleiding door de Timmerfabriek

15 juni 2019

Op 18 mei en op 15 juni, tijdens de Dag van de Architectuur, krijg je de unieke kans een kijkje te nemen bij Bureau Europa en de Muziekgieterij, waar de architecten van Maurer United je zal rondleiden en de verbouwingen zal toelichten. Leer hoe het Sphinxkwartier zich al vanaf 2007 aan het ontwikkelen is en welke plek de Timmerfabriek daarbij inneemt

De Timmerfabriek, aan het Bassin, is een begrip in Maastricht. Het voormalige pand van Sphinx was vroeger de werkplaats waar de bekistingen voor het transport van het sanitair werden voorbereid. Het meer dan 5000 m2 is het een van de grootste monumentale gebieden van Maastricht. Gebouwd tussen 1905 en 1910, staat het daarom verdiend op de Rijksmonumentenlijst.

Met de herbestemming van het oude, industriële complex van Sphinx, is de Timmerfabriek tot Cultuurfabriek verworden. Tijdelijke tentoonstellings- en podiumbestemmingen werden permanent. Niet alleen Bureau Europa, maar ook onze buren, de Muziekgieterij en Lumière, huizen in het gebouw.

Het gebouw ondergaat al enige tijd een grote transformatie. Maurer United Architects hebben Bureau Europa in 2018 grondig aangepakt en werken al vanaf 2017 aan de uitbreiding van de Muziekgieterij. Het industriële erfgoed transformeert tot muziekclub, concertzaal en opnamestudio. In 2020 zal de nieuwe Muziekgieterij haar deuren openen.

Deelname aan de rondleiding is slechts mogelijk na aanmelding.

Datum: zaterdag 18 mei en zaterdag 15 juni, 14.00 – 15.30.
Locatie: Bureau Europa, platform voor architectuur en design
Taal: Nederlands
Toegang: gratis, wel aanmelden via info@bureau-europa.nl, o.v.v. Timmerfabriek en de datum van de rondleiding