POLIS, "Reveal meaning without committing the error of defining it"

Academia

23 juli t/m 2 augustus 2020

Bureau Europa zette in januari de deuren open voor verschillende samenwerkingen met de lokale onderwijsinstellingen. De studententrajecten die zo bij ons begonnen leveren nu hun resultaten op, met verschillende presentaties en programmaonderdelen die we deze zomer graag met u delen.

Ook is er ruimte gemaakt in het Bureau voor diverse afstudeerpresentaties. Onder de titel Academia zal er een divers, wisselend programma worden aangeboden, dat voorlopig al bestaat uit:

- 16.06.20. Academia #1. De presentatie Transition (Hussein Al Khayat)
- 27.06.20. Academia #2. De expo Speelvelden (Joost Corvers)
- 08.07.20. Academia #3. Het kinderprogramma Archibox (Erica Kim)
- 09.07.20. Academia #4. De expo sub.archives (MAFAD)
- 23.07.20. Academia #5. De expo POLIS (MAFAD)
- Ongoing. Academia #6. Het project The Postcard (Weronika Kocewiak)

Academia #5

POLIS: "Reveal meaning without committing the error of defining it"

(een afstudeerexpo als debat)

Donderdag 23 juli t/m zondag 2 augustus

De studenten Sam Janssen, Charlotte Caroux, Lars den Hertog en Elli Ott van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design, Zuyd Hogeschool, interesseren zich in de impact van de publiekskunst op het alledaagse leven; in de 'vertaling' van tekst naar beeld en het spel van verschillende vormen en interpretaties van taal; in de herhaling van ambachtelijke praktijken en de impact die zij op materieel en op mentaal niveau hebben; en tenslotte in de liefde. In deze derde studentenexpo staat de 'polis', de samenkomst van mensen die ideeën en handelingen met elkaar delen, naar Hannah Arendt, dan ook centraal.

De vier studenten komen uit verschillende disciplines als beeldende kunst, politieke theorie, ambacht en design, scheepsbouw en grafische vormgeving. Met hun schilder-, beeldhouw- en audiowerken en hun illustraties, interventies en constructies is POLIS een sprekende expo, waarin het debat centraal staat. De ruimte tussen de werken nodigt uit om elk werk en elke kunstenaar vanuit telkens andere posities te bekijken, zodat de bezoeker zich uitgenodigd voelt de ruzies, het getwijfel, de vreugde en het gevoel van verbondenheid van de kunstenaars ook zelf te ervaren.

Deze expo is te zien aan het einde van de route door de tentoonstelling Jo Coenen, 40 jaar werken in Europa.

Data 23 juli t/m 2 augustus 2020, onder de vaste openingstijden

Locatie Bureau Europa, Witte Kamer en Bibliotheek

Toegang reguliere entreeprijzen; tickets kunnen online besteld worden