Pleased to meet you

2 oktober 2020

Pleased to meet you

Op 21 september 2020 wordt in Rotterdam het Architectuur in Nederland Jaarboek 2019/2020 gelanceerd door redacteuren Kirsten Hannema en Teun van den Ende, die samen met redacteur Arna Mačkić het Jaarboek hebben samengesteld. Het Jaarboek is al meer dan 30 jaar hét internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. Met het gastessay van Adeola Enigbokan en onder het overkoepelende thema ‘Pleased to meet you’, heeft de driekoppige redactie zich over de belangrijkste ontwikkelingen in Nederland gebogen en de meest bijzondere projecten van het afgelopen jaar geselecteerd voor dit onmisbare overzichtswerk van architectuur in Nederland. Zo ook de verbouwing van de Timmerfabriek, bij de Muziekgieterij en Bureau Europa, door Maurer United Architects.

 

Maurer United Architects

Op uitnodiging van nai010 uitgevers organiseert Bureau Europa samen met Maurer United Architects op vrijdag 2 oktober een cyclus over de transformatie van gebouw tot omgeving, nieuwe ruimtelijke strategieën in Zuid-Limburg en het nationale belang bij Euregionaal werken. Een middagvullend programma met een lezing en panel, rondleidingen en een verrassende act.

 

Programma

15.30 u.: Deuren open bij Muziekgieterij

16.00 u.: Welkom door Eelco van Welie (nai010) en introductie door Floor van Spaendonck en Kirsten Hannema

16.15 u.: Lezing door Maurer United Architects

17.00 u.: Paneldiscussie met Prof. Christa Reicher (RWTH), Gaston Gelissen (Rijkswaterstaat), Wim Smeets (Muziekgieterij) en Kirsten Hannema 

17.45 u.: Netwerkmoment en rondleiding door Timmerfabriek door Maurer United

19.00 u.: Einde programma

 

Wegens COVID-19 is het programma enkel op uitnodiging te bezoeken.

 

Datum vrijdag 2 oktober, 15.30 - 19.30 uur

Locatie Muziekgieterij, Maastricht

Taal Nederlands