Parcours 2016: Bronsgroen Eikenhout & Joep Vossebeld

11 september 2016

De eenentwintigste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, vindt dit jaar plaats op zondag 11 september van 12.00-19.00 uur. Voor Bureau Europa staat Parcours 2016 in het teken van de tentoonstelling Bronsgroen Eikenhout, en een bijzondere collectie van kunstenaar Joep Vossebeld.

Parcours 2016: Bronsgroen Eikenhout & Joep Vossebeld

Bureau Europa neemt deel aan de eenentwintigste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht. Tijdens Het Parcours, dat dit jaar plaats vindt op zondag 11 september, geven theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen.

Voor Bureau Europa staat Parcours 2016 in het teken van de tentoonstelling Bronsgroen Eikenhout. De tentoonstelling is die dag gratis te bezoeken, en we staan de gehele dag voor u klaar tijdens het Natuur Spreekuur.

Joep Vossebeld
Daarnaast zal kunstenaar en curator Joep Vossebeld een inkijk geven in zijn verzamelingen van natuurlijke vondsten, archeologische objecten en verhalen. Vossebeld is de hele dag (12:00 – 19:00 uur) aanwezig om hier met u over in gesprek te gaan.

Joep Vossebeld (geb. 1989, NL) groeide op in een gehucht. Boeren bewerkten er hun veld zoals hun voorouders dat al honderden jaren deden. Later verhuisde hij naar een stad. Ongeveer 3 miljard mensen deden dat samen met hem in de afgelopen 10 jaar. Toch heeft Vossebeld - net als zijn 3 miljard collega's - soms heimwee naar zijn geboortegrond. Naar schrammen op zijn knieën, naar zand tussen de groenten en naar de sterren in de nacht.

Joep Vossebeld maakt tentoonstellingen, boeken en video's over alles wat men door de schijnwerpers, lcd-schermen en straatverlichting niet meer kan zien.

Afbeelding:
‘de inzichzelf gekeerde tak’; is niet geïnteresseerd in zijn omgeving, noch doet het enige moeite om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen (Joep Vossebeld)

Datum: zondag 11 september, 12:00 - 19:00 uur
Locatie: Bureau Europa, Boschstraat 9
Gratis toegang

Joep Vossebeld