Oeuvrelezing Unfold Design Studio

27 februari 2019

Tijdens deze lezing gaan Claire Warnier en Dries Verbruggen van Unfold Design Studio (Antwerpen) in op de vraagstukken en methodiek gerelateerd aan de maak- en ambachtscultuur van de 21ste eeuw. Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van Stucco Storico: het verhaal achter een ambacht.

In de tentoonstelling Stucco Storico wordt hun discours vertegenwoordigd in de twee kunstwerken Artefacts of a New History en The Stratigraphic Manufactory.

Unfold Design Studio
Wat is de rol nog van de ontwerper? Hoe verandert die rol als ontwerp en vervaardiging telkens digitaler worden? In hun werk onderzoeken Claire en Dries nieuwe manieren van creëren, vervaardigen, financieren en distribueren in telkens veranderende contexten. De twee bovengenoemde kunstwerken bekijken bijvoorbeeld hoe een relatief eenvoudig ontwerp openlijk gedeeld kan worden maar met verschillende materialen, methoden en achtergronden toch tot zeer diverse resultaten leiden kan, zelfs een versmelting van pre-industriële ambachten en technisch innovatieve productiemethodes. Om nog niet te spreken van de autodidactiek waartoe de in overvloed aanwezige YouTube tutorialfilmpjes mensen in staat stellen.

Moderator: Saskia van Stein, directeur Bureau Europa, platform voor architectuur en design.

Na afloop is er gelegenheid tot een gezellige borrel.

Datum: woensdag 27 februari, 20.00 – 22.00 uur
Taal: Nederlands
Toegang: gratis, wel graag van tevoren aanmelden via info@bureau-europa.nl
Locatie: Bureau Europa, platform voor architectuur en design

Foto: Joahnnes Schwartz