Lezing over Frank van Klingeren en screening ‘Beauty and the Right to the Ugly’

27 februari 2015

Architect en architectuurcriticus Piet Vollaard, geeft op 27 februari een lezing over het werk van architect Frank van Klingeren (1919 – 1999). Aansluitend wordt bij Cinema Lumière 'Beauty and the Right to the the Ugly' (2014) vertoond, de nieuwste film van beeldend kunstenaar en winnaar van de Heineken Prijs 2014, Wendelien van Oldenborgh.

'Beauty and the Right to the Ugly' is een cinematografisch experiment gebaseerd op 't Karregat, een multifunctioneel wijkcentrum in Eindhoven, dat is ontworpen door Frank van Klingeren, die zich tot doel had gesteld om te experimenteren met gemeenschappelijke vormen van bewoning.

In de film onderzoekt Wendelien van Oldenborgh de totstandkoming en het falen van de utopische architectuur. Hierbij laat ze in het midden of zij de deelnemers regisseert, danwel dat zij hen zelf het voortouw laat nemen.

De film toont Van Oldenborgh’s interesse in filmmaken als een performatief middel en toont ook haar voortdurende betrokkenheid bij discussies over collectiviteit, het snijpunt met het private en de rol van culturele productie.

Datum 27 februari
16:00 – 17:30:
lezing (voertaal Nederlands) door Piet Vollaard bij Bureau Europa
18:00 – 19:30
: filmscreening bij Cinema Lumière (HD video, 55 min, voertaal Nederlands en Engels, met Engelse ondertiteling) en aansluitend Q&A (voertaal Engels) met Wendelien van Oldenborgh en E.C. Feiss (Jan van Eyck Academie).

Toegang:
lezing gratis, screening €5
Graag aanmelden via:
info@bureau-europa.nl

Beauty and the Right to the Ugly