Jaarverslag 2016

31 mei 2017

Met trots kijken we terug op 2016, een bewogen jaar. Met zichtbare en minder zichtbare projecten binnen de Limburgse regio en ver daarbuiten hebben wij een bijdrage geleverd aan het denken, beleven en het tonen van maatschappelijke en culturele kwesties zoals deze zich voordoen in het domein van de vormgegeven omgeving.

Een aantal hoogtepunten uit 2016:

Common Carnaval, de hartverwarmende sociale manifestatie waarin Bureau Europa met iArts en Het Geluid Maastricht en met andere vele partners de traditie van carnaval  koppelde aan het vraagstuk van de migrant.

Brons Groen Eikenhout, van landschap tot achtertuin, waarin de relatie tussen amateur en professional werd onderzocht, door de inhoud van de tentoonstelling door het publiek te laten ‘inbrengen’.

Design by Choice, over de oorsprong van massaproductie op maat in Europa - i.s.m. met de RWTH Aachen; een tentoonstelling over de rol van de (gietijzer)industrie, waarbij aan de hand van groeiende keuzes de vrijheid van de consument in relatie tot industrie en ontwerper is onderzocht.

Domestic Affairs, a homeis a house to a paradox, de reizende tentoonstelling diein Shenzhen (China) en in Doha (Quatar) werd vertoond, gaf door de lens van het interieur, inzicht in hoe huidige, maatschappelijk bewogen, ontwerpers zich uiten: waar ze zich toe verhouden, hoe ze produceren, communiceren en met welke grondstoffen ze werken.