Helden van Hier: Boy Bastiaens

25 april 2019

Donderdag 25 april is ontwerper Boy Bastiaens te gast bij Bureau Europa en gaat Saskia van Stein, directeur van Bureau Europa, met hem in gesprek over zijn oeuvre en zaken die hem inspireren en fascineren. Denk aan voorbeelden uit de popcultuur, muziek, maar ook strips met een klare lijn.

Elk half jaar zet Bureau Europa een ontwerper of architect, die zijn of haar stempel drukt op het culturele landschap van Maastricht, in de spotlights. Na eerdere edities met onder meer stedenbouwkundige Jo Coenen, ontwerper Maurice Mentjens, grafisch ontwerpbureau Zuiderlicht, architect Bas van der Pol en landschapsarchitecten Lotte de Moor en Barry Kerckhoffs, is nu ontwerper Boy Bastiaens uitgenodigd.

Branding
De tegenwoordige marketeer mag graag van ‘story-telling’ spreken, een goed merk ‘spreekt’ immers tot de gebruiker. Vooral de modemerken lijken de tijdsgeest het beste te voelen. Een branding-ontwerp moet daarom niet alleen mooi, maar ook goed zijn, in de zin dat het functioneert en communiceert. Bastiaens’ omvangrijke oeuvre bevat voor ieder merk een eigen verhalende en beeldende stijl, met tactiele elementen, etnische en folkloristische verwijzingen en de speelse, zwierige beletteringen ontleend aan de interessante gevelbeletteringen in Maastricht.

Boy Bastiaens
Vanuit een achtergrond van traditionele illustraties, heeft Bastiaens zich sinds 1987, onder meer met de vernieuwingen die de computer brachten, bewogen naar de intuïtieve interesses voor branding: het ontwerpen van logo’s, verpakkingen, beletteringen, animatie en ruimtelijk ontwerp die samen een merk een unieke identiteit verlenen. Hij werkte onder meer aan internationale projecten voor Australian Homemade, Atelier LaDurance en K Karl Lagerfeld. Tijdens het gesprek wordt ingegaan op zijn fascinaties en de zaken die hem inspireren. 
 

Datum: 25 april 2018, 20:00 - 22:00 uur
Taal: Nederland
Toegang: gratis, maar graag aanmelden via info@bureau-europa.nl
Locatie: Bureau Europa, platform voor architectuur en design